EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три решения на БНБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три решения на БНБ

mail17:10 | 03.04.2018прегледи 5715 коментарикоментари 0


Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) прие нова Наредба под номер 17 за паричната и лихвената статистика и статистиката на финансовите сметки, съобщи пресцентърът на Централната банка.

Подзаконовият акт се издава на основание чл. 42 от Закона за БНБ. С Наредбата се определят редът и начинът за предоставянето на информация на БНБ, необходима за съставянето на паричната и лихвената статистика и статистиката на финансовите сметки на страната.

Текстът на наредбата е базиран на досега съществуващите указания на БНБ, с необходимата актуализация, без да се въвеждат промени по същество. Наредбата регламентира изискванията при предоставяне и обработка на статистическа информация, като определя обхвата на отчетните единици, типовете данни, честотата и сроковете, в които те се предоставят на БНБ, пише огще в съобщението.

На същото заседани УС на БНБ определи, съгласно чл. 5, ал. 3 и ал. 4 от Наредба № 8 на БНБ за капиталовите буфери на банките, ниво на антицикличния буфер, приложим към кредитни рискови експозиции в Република България, в размер на 0% за второто тримесечие на 2018 г.

За капиталовите буфери четете тук!

С трето решение на УС на БНБ приема напълно нова Наредба № 16 за издаване на лицензи и одобрения, за вписване в регистъра по чл. 19 от Закона за платежните услуги и платежните системи и за изискванията към дейността на операторите на платежни системи с окончателност на сетълмента. Новият подзаконов акт отменя действащата Наредба № 16 на БНБ от 16 юли 2009 г. за лицензиране на платежните институции, дружествата за електронни пари и операторите на платежни системи.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg