EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три проекта преобразяват Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три проекта преобразяват Видин

mail13:15 | 17.06.2013прегледи 520 коментарикоментари 0


Три нови проекта, по които Община Видин започва работа, бяха представени пред медиите в залата на Общинския съвет. Видинският кмет Герго Гергов направи кратка оценка на дейностите по тях и даде думата на ръководителите на екипите да запознаят присъстващите с подробностите, съобщи пресцентърът на Общината.

Първият презентиран проект бе „Зелена и достъпна градска среда в гр. Видин“. Той се реализира по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 и е на стойност 4 975 529,27 лв., от които 248 776,46 лв. – съфинансиране от Община Видин. Срокът за изпълнение е 16 месеца. Проектът предвижда обновяване на обществени пространства в центъра на Видин с обща площ 38 000 кв.м, рехабилитация и реконструкция на улична мрежа и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление. Освен това ще бъдат изградени и възстановени зони за обществен отдих, велосипедни алеи, ще бъде направена реконструкция и рехабилитация на пешеходни зони, алеи и тротоари, ще се поставят указателни знаци, ще се създаде достъпна архитектурна среда и др.
Другият проект, който общината стартира е „Повишаване административния капацитет на служителите на Община Видин”. В неговите рамки ще се проведат редица специализирани обучения, които ще спомогнат за подобряването на работата в администрацията. „Най-големият потенциал на общината са хората, а тези обучения ще доближат нивото на административния капацитет до европейското“ – заяви Герго Гергов. Проектът е по Оперативна програма „Административен капацитет“, на обща стойност към 90 000 лева, които ще се предоставят безвъзмездно от Европейския социален фонд. Проекът е с продължителност 12 месеца – от 25.04.2013 г. до 25.04.2014 г.
Третият представен проект бе „Осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания в зала „Фестивална“. Той предвижда изграждане на рампи, оборудване и адаптиране на съблекалните за хора с увреждания, които имат желание да спортуват.
 


Тагове: Видин, проекти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg