EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три оферти за Сертифициращ орган. Делойт печели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три оферти за Сертифициращ орган. Делойт печели

mail17:20 | 08.12.2014прегледи 1147 коментарикоментари 0


„Делойт България“ е избраната фирма, която да извърши сертификационен одит на Разплащателна агенция на Република България за финансовата година, включваща периода 16 октомври 2013 г. – 15 октомври 2014 г., и препотвърждаване на проверки на място, извършени от Разплащателна агенция във връзка с финансова година 2014 година. Критерият, по който е избран победителят, е най-ниската предложена цена. „Делойт България“ ЕООД е предложи да извърши услугата за 539 хил. лв. без ДДС, а на второ място са „Ърнст и Янг Одит“ ЕООД с предложена цена от 1,08 млн. лева.
„Проведохме открита, прозрачна, ясна и честна процедура, като успяхме да постигнем цена, която е двойно по-ниска от прогнозната, която беше 1,2 млн. лв.“, каза заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. Той уточни, че срокът, в който трябва да бъде представен завереният сертификационен доклад, е 30 януари 2015 година.

Три фирми подадоха оферти по поръчката: „Извършване като Сертифициращ орган на сертификационен одит на Разплащателна агенция на Република България за финансовата година, включваща периода 16 октомври 2013 г. – 15 октомври 2014 година. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. Той подчерта, че за участие в процедурата по пряко договаряне са били поканени четирите най-големи одиторски компании – „Ernst & Young“, „KPMG”, „Deloitte” и „PricewaterhouseCoopers“, като последната компания не е подала оферта.

„Вече съвсем смело и категорично можем да заявим, че Разплащателната агенция има избран сертифициращ орган, който в рамките на месец декември и януари ще извърши одит на разходваните средства от Разплащателната агенция, за да може през февруари страната ни да изпрати одит от Сертифициращия орган на Европейската комисия“, обясни Васил Грудев. Той припомни, че ако не бъде избран сертифициращ орган, който да провери разходите и да изпрати до края на януари сертифициращ доклад в Брюксел, страната ни ще трябва да върне 1,850 млрд. лева, които вече са възстановени от Европейската комисия.

МЗХ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4200