EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три компании продължават в конкурс за АЕЦ „Белене”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три компании продължават в конкурс за АЕЦ „Белене”

mail16:40 | 20.08.2010прегледи 939 коментарикоментари 0


HSBC Bank, Rothschild &Cie и "Сосиете женерал" преминаха успешно първия кръг за избор на финансов консултант на втората атомна централа край Белене, съобщиха от Българския енергиен холдинг (БЕХ).
В конкурса участваха шест компании, като отпадналите дружества са KPMG в консорциум с "Магуайър", "Арджил" и "Ърнст енд Янг".
Дружеството, което ще спечели конкурса, ще направи финансов анализ на проекта и ще  даде становище до колко икономически изгодно е изграждането на централата.
До избор на финансов консултант  работите по строителството на АЕЦ "Белене" са спрени.
Кабинетът отпусна над 7 млн. евро за консервирането на площадката на първи блок. Вчера стана ясно, че Русия е предоставила на България всички необходими данни и документи за взимане на решение относно строителството на АЕЦ “Белене“, заяви президентът на държавната корпорация “Росатом“ Сергей Кириенко на среща с премиера Владимир Путин.
Той съобщи за създаването на съвместна работна група, която трябва да разреши всички оставащи въпроси във връзка с инвестициите по проекта “Белене“. "С оглед на предложението, което вие одобрихте, ние предоставихме на българската страна всичко, което бе необходимо за вземане на окончателно решение", каза Кириенко.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046