EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три години затвор за измама в Deutsche Telecom

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три години затвор за измама в Deutsche Telecom

mail09:00 | 01.12.2010прегледи 1191 коментарикоментари 0


Германски съд осъди днес на три години и половина затвор бивш високопоставен служител на телекомуникационната компания Deutsche Telecom AG за незаконно придобити данни и измама, предаде ДПА.
Осъденият Клаус Т., който е бивш директор на отдела за корпоративна сигурност, призна, че е преглеждал записи на телефонни обаждания през 2005 и 2006 година в безуспешен опит да разбере кой е предоставял вътрешна информация на медиите.
Разкритието предизвика протест в Германия, което доведе до оставката на тогавашния главен изпълнителен директор на Deutsche Telecom Кай Уве Рике и насочи общественото мнение срещу запаметяването на основни данни за всички телефонни разговори.
Клаус Т. , който почти през целия си живот е работил за телекомуникационната компания, посочи, че проследяването е било само негово дело.
Той наредил на компютърни специалисти да следят за съвпадения между идентификацията на изходящите и входящите обаждания на 40 души, сред които журналисти, високопоставени ръководители на Deutsche Telecom и профсъюзни лидери.
Човекът, който е предал информация на медиите и синдикатите за плановете да бъде съкратен голям брой служители в германско подразделение на някога държавния телеком, не бе разкрит.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158