EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Три банки - убежище срещу pigs /прасенца/

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три банки - убежище срещу pigs /прасенца/

mail14:00 | 28.05.2010прегледи 1209 коментарикоментари 0


Инвестиционните банки, избягвани от инвеститорите след последната кредитна криза, може да се окажат най-добрите места за финансовите фирми от Европа сега, когато неволите около суверенния дълг на редица държави са увеличават, съобщава Bloomberg.
Credit Suisse Group AG, UBS AG в Цюрих и базираната в Лондон Barclays Plc. са сред банките, предпочитани от анализаторите на Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co., Sanford C. Bernstein и Keefe Bruyette & Woods Ltd.
Трите банки, позиционирани извън еврозоната, има вероятност да бъдат изложени на по- малък риск от държавния дълг и кретащите икономики на Южна Европа в сравнение с конкуриращите ги търговски банки, като се възползват от люшкането на дълговия пазар и валутите. И, извличайки поука от последната финансова криза, те ще бъдат принудени да заделят капитал, да образуват кеш буфери и да намалят риска, смятат анализаторите на JPMorgan.
„Инвестиционните банки се справят по- добре с управлението на държавния дълг”, отбелязват от JPMorgan. „Търговските имат по- голяма експозиция на портфейла от облигации.”
Банките в Португалия, Испания и Гърция, Испания /наричане вече pigs - прасенца/ получиха високо рискови инвестиции в опит да намалят бюджетния дефицит, заплашил да задави икономическото възстановяване. Това може да доведе до намаляване на кредитирането, повишаване на неизплатения дълг и увеличаване на изискванията за отпускане на заеми, коментират анализаторите. Най-голямата гръцка банка, вече, отчете спад в печалбата за първото тримесечие, след като загубите по лошите кредити се увеличиха.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg