EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трето отхвърляне на Брекзит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трето отхвърляне на Брекзит

mail17:45 | 29.03.2019прегледи 657 коментарикоментари 0


Британските депутати отхвърлиха днес сделката на премиера Тереза Мей за излизане от Европейския съюз, предаде Ройтерс. 344 депутати гласуваха против сделката, а 286 я подкрепиха.
Това е третият път, когато Парламентът отхвърля сделката на Мей, след гласуванията през януари и март.
    Очаква се Великобритания да уведоми ЕС за бъдещите си намерения до 12 април.
    Вариантите са отмяна на Брекзит или излизане от блока без сделка. Британските депутати ще гласуват в понеделник по различни предложения за съставяне на нов план за Брекзит, отбелязва Асошиейтед прес.

Европейската комисия съжалява за днешното решение на Британския парламент, се посочва в изявление на институцията след третото отхвърляне на споразумението за оттегляне на Великобритания от ЕС.
Отбелязва се, че Европейският съвет прие на 22 март решение, според което сега следва Великобритания да напусне без споразумение на 12 април. Великобритания трябва да посочи какво следва преди тази дата и да го съобщи на Европейския съвет, пояснява ЕК.
Днес възможността за раздяла без сделка изглежда вероятна. ЕС се подготвя за това от декември 2017 г. и е напълно готов за това развитие, се допълва в изявлението. Комисията добавя, че оттегляне на Великобритания без споразумение може да се очаква в полунощ на 12 април.
ЕС ще остане единен. Ползите от споразумението за оттегляне, включително преходният срок, няма да бъдат заменени при никакви обстоятелства при напускане без споразумение. Частични споразумения не са възможни, заявява ЕК.
Както БТА съобщи, Европейският съвет ще заседава извънредно на 10 април заради днешното решение на Британския парламент.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg