EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тренировка на руски & американски летци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тренировка на руски & американски летци

mail17:35 | 04.11.2015прегледи 1735 коментарикоментари 0


Руски и американски военни извършиха съвместна тренировка за обмен на данни между пилоти над Сирия и избягване на инциденти.

Участваха пилоти от центъра на стратегическите въздушни операции на американската армия в Катар и командния център на руската авиация на руската авиобаза Хмеймим в Сирия.

Това съобщи началникът на Главното оперативно управление на руския Генерален щаб генерал-полковник Андрей Картаполов, цитиран от ТАСС и БТА.

"Екипажи на самолети на руските ВВС и на международната коалиция осъществиха приближаване на минималното безопасно разстояние от 3 морски мили (около 5,5 км) в специално избрана зона, установиха връзка на предварително уговорена честота и размениха съобщения за параметрите на полета си на руски и на английски език", съобщи Картаполов.

Той допълни, че след завръщането на самолетите в базите им се е състоял разбор на полетите с пряка връзка между командните центрове.

В тренировката са били отработени и процедури на идентификация, организация и взаимодействие, обмен на информация между щабовете на оперативните групи и командните центрове в Катар и на авиобаза Хмеймим, както и взаимно информиране за опасна военна дейност във въздушното пространство на Сирия.

От 30 септември руската авиация е извършила 1631 бойни полета и е нанесла удари по 2084 обекти на терористите. Русия не планира да участва в наземна операция, посочи ТАСС.

Пентагонът: Полетите над Сирия не са били военно учение

Пентагонът заяви, че днешното взаимодействие между американски и руски самолети във въздушното пространство на Сирия не е било военно учение, а триминутен тест на договорени неотдавна протоколи за безопасност, предаде Ройтерс.

Миналия месец САЩ и Русия се договориха за мерки за безопасност, целящи избягване на неволен сблъсък над Сирия, където бившите противници от Студената война водят паралелни кампании на въздушни удари, отбелязва Ройтерс.

Русия и Израел работят съвместно за безопасност на полетите над Сирия

Военни представители на Русия и Израел работят съвместно по обезпечаване сигурността на полетите над Сирия, съобщи началникът на Главното оперативно управление на руския Генерален щаб генерал Андрей Картаполов, цитиран от ТАСС.
"Организирана е съвместна работа с Израел по осигуряване безопасността на полетите. Между командния център на авиацията на авиобаза Хмеймим и командния център на ВВС на Израел работи в денонощен режим пряка линия, по която постоянно се обменя информация за въздушната обстановка над Сирия", заяви Картаполов.

Той подчерта, че съвместната работа в тази област ще продължи. "Това ще създаде условия за недопускане на проблемни ситуации във въздушното пространство на Сирия при действия на авиацията на Руската федерация и на други държави", отбеляза Картаполов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg