EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трафикът по празниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трафикът по празниците

mail07:00 | 30.04.2013прегледи 611 коментарикоментари 0


Тази година се очаква усложнено придвижване в участъци от пътната мрежа, които са в ремонт, основно по главен път Е-79. Силно засилен ще е и трафикът в района на Дунав мост, където пътните полицаи очакват сериозно натоварване на автомобилния поток. Предстоят засилени проверки и постоянен контрол за употреба на алкохол и наркотици ще бъде прилаган и по третокласната пътна мрежа и в малките населени места, както и за шофиране от неправоспособни.

Засилено ще е полицейското присъствие в зоните на всички ГКПП. Всички пунктове ще работят с пълен капацитет. На ГКПП-Кулата и Дунав мост се очаква най-голям автомобилен трафик и пътникопоток. Хората които пътуват, да не забравят документите си за самоличност, а за непълнолетните – заверено пълномощно в оригинал. За натовареността на граничните пунктове информация може да бъде получавана на тел. 98 31 865 в Ситуационния център в Гранична полиция, припомня МВР.
Организацията на движението в София включва традиционни мерки – „зелени” вълни на изход от столицата за улесняване на потока от напускащи града автомобили. Трасетата са четири: Орлов-мост – Цариградско шосе до магистрала „Тракия”; другата отсечка е от Руски паметник – Цар Борис III – Пернишко шосе; третата – от тунела на „Люлин” . посока Околовръстния път – Филиповско шосе – магистрала „Люлин”; „зелена” вълна ще улеснява движението и от Сточна гара по бул. „Сливница” до изхода на София на околовръстния път. Тази година за първи път евентуално ще бъде включено и трасето по „Ломско шосе„ - при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението. Повече търпение ще е нужно при напускане на София по „Ботевградско шосе”, където има ремонт. Очаква се днес, 30 април, стеснението да е в две ленти и това да облекчи трафика при излизане от града.
Създадена е организация за системно полицейско присъствие в малките селища, на местата, където се очакват много посетители, а също и в обектите с концентрация на големи парични средства. Пътуващите извън населените места следва да предприемат мерки срещу евентуални посегателства върху собствеността им, като уведомят близки или съседи, че ще отсъстват, а те своевременно да подават информация на тел.112, за да бъдат предотвратени посегателства.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg