EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Транспортът на палетни пратки се възстанови

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Транспортът на палетни пратки се възстанови

mail11:20 | 29.06.2020прегледи 440 коментарикоментари 0


Транспортът на палетни пратки у нас в началото на юни се върна убедително на нивата от началото на годината преди COVID-19 кризата. Това отчитат от най-голямата компания в този сегмент на пазара у нас – Транспрес. Компанията реализира над 70 000 палетни доставки месечно. Според анализа това се дължи до голяма степен на доставките към Черноморието преди старта на активния туристически сезон, както и на възобновяването на временно спрели производства. Принос имат и строителството, химическата и автомобилната индустрия, производството на хартия, канцеларски и печатни материали.

“Освен ключови за транспорта, палетните пратки са индикативен сегмент за състоянието на икономиката. Затова ръстът, който отчитаме и възвръщането на нивата отпреди кризата дават знак за възстановяването на доста сектори.”, коментира Веселин Стоянов, управител на компанията.

Общо за първите пет месеца на 2020 година са превозени повече палетните пратки спрямо предходната година. Дори за най-тежкия период от средата на март до средата на май, лидерът на пазара отчита 12% увеличение в сравнение с 2019 година.

Най-сериозен спад в транспорта на палетни пратки по време на кризата се отчита при текстилната и обувната промишленост, както и при луксозните стоки. Най-големите предизвикателства в работата са поддържането на непрекъснатост на доставките и качеството на услугата.

Няма съществена промяна на цените на доставките на палетни пратки през 2020 година спрямо 2019 година. Това се дължи на наслагването на два важни фактора – спадът при цените на горивата компенсира увеличението, което се очакваше с въвеждането на новите ТОЛ такси.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg