EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трансграничен туристически панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трансграничен туристически панаир

mail09:10 | 27.01.2012прегледи 417 коментарикоментари 0


Велико Търново участва в първия трансграничен международен туристически панаир CROSSTOUR FAIR 2012. Той се провежда в Русе от 26 до 30 януари, съобщи Общинско радио Велико Търново. На изложението Общинската агенция по туризъм „Цареврад Търнов” ще представи старата столица като желана туристическа дестинация и възможностите за културно-познавателен и алтернативен туризъм. Специално за форума е разработена туристическа брошура на румънски език с информация за най-големите атракции във Велико Търново – крепостта Царевец, Самоводската чаршия и аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”.
Трансграничният международен туристически панаир CROSSTOUR FAIR 2012 се организира в рамките на проект "TourNet - насърчаване на трансграничната работа в мрежа за развитие на общ българо-румънски туристически продукт". Панаирът се реализира по програма за Трансгранично сътрудничество на Румъния-България 2007-2013 и ще постави акцент върху възможностите за алтернативен туризъм в трансграничния регион. В изложението ще участват представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, България и Министерство на регионалното развитие и туризма, Румъния, представители на регионалните и местни власти и международни организации, туристическите фирми и браншови асоциации.
На форума ще се обменят добри практики в областта на еко туризма, концертния туризъм, успешното брандиране на туристически дестинации, иновации в алтернативния туризъм, развитие на туристически клъстъри и др. В рамките на панаира ще се проведе и брокерско събитие, организирано от Enterprise Europe Network. То ще даде възможност на професионалистите от туристическата индустрия в България и Европа да създадат нови бизнес контакти, ще стимулира сътрудничество между фирмите в бранша и маркетинга на нови продукти и услуги за подобряване конкурентоспособността и иновациите в сферата на туризма.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg