EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков кани US компании в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков кани US компании в България

mail09:45 | 20.09.2010прегледи 808 коментарикоментари 0


Обсъдено е съвместно производство на компоненти за електрически коли с фирмата Hydro-Quebec, съобщи за БТА министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който бе на работно посещение в Канада и САЩ. Това е част от срещите с различни компании за съвместна работа с български фирми.
Фирмата SNC Lavalin например е инженерингова фирма, която освен, че предоставя професионалните си услуги, може и да инвестира в проектите, в които работи, така че с тях преговаряме основно в областта на инфраструктурата, посочи министър Трайков.Той добави, че срещите му в канадската фирма Bombardier, която произвежда основно самолети и влакове, са насочени към модернизацията на ж.п. сектора в България.
Министър Трайков се е срещнал в САЩ с ръководствата на фирмите John Deerе и Caterpillar - компании които произвеждат механизация за строителството и за селскостопанския сектор. С Caterpillar е постигната договореност да посетят България, за да проучат възможностите за използването на страната ни като платформа за присъствието си в ЕС. Те вече имат производство в Европа, но в България ще им бъде по-евтино, отбеляза Трайчо Трайков.
По думите му John Deere нямат интерес към производство в региона, но имат своя собствена финансова институция, и с тях се работи в направление да се кредитират селскостопански производители да купуват от тяхната техника. В условията на трудно кредитиране в България това е много добра възможност и то при много изгодни кредитни условия, заяви министърът.Говорихме с Чикагската стокова борса за възможността продукти от българския пазар да бъдат търгувани на тяхната платформа чрез сътрудничество, съобщи още Трайчо Трайков.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg