EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Топлофикация" София със самостоятелно участие на БНЕБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Топлофикация" София със самостоятелно участие на БНЕБ

mail06:15 | 06.12.2019прегледи 1755 коментарикоментари 0


„Топлофикация София“ ЕАД  извърши необходимата подготовка за самостоятелно участие на българския електроенергиен пазар, съобщава дружеството.Управителният съвет утвърди изискванията за провеждане на процедура за избор на координатор на стандартна балансираща група и Вътрешни правила за участие на Българската независима енергийна борса. Двата документа ще бъдат достъпни на сайта на столичната Топлофикация – www.toplo.bg, в рубриката „Законодателна рамка“.

 Съгласно изискванията на чл. 91 от Закона за енергетиката и чл. 56, ал. 19 от Правилата за търговия с електрическа енергия /ПТЕЕ/, „Топлофикация София“ ЕАД, в качеството си на  производител на електрическа енергия от високоефективно комбинирано производство следва да избере  фирма - координатор на стандартна балансираща група. Фирмите-координатори на балансиращи групи са посочени в публичния регистър на Комисията за енергийно и водно регулиране и те ще бъдат поканени да представят оферти, като по този начин ще бъде осигурена възможност за напълно прозрачен и максимално изгоден за дружеството избор.

 Управителният съвет на „Топлофикация София“ ЕАД взе решение и за самостоятелно участие на компанията на „Българската независима енергийна борса /БНЕБ/ през 2020 г. С оглед максимално ефективната позиция на дружеството по отношение реализирането на произвежданата собствена електрическа енергия, са заложени следните условия: избор на пазарен сегмент за  продажба през БНЕБ на електрическа енергия; анализ на финансовият риск, произхождащ от продажба на произведената електрическа енергия и риска от липса на купувач и невъзможност за реализация на количествата и най-важното - възможност за авансово плащане по двустранни договори за продажбата на енергия.

 Утвърдената Процедура за избор на координатор на стандартна балансираща група и Вътрешни правила за избор на купувач на произведената от дружеството нетна активна електрическа енергия осигуряват пълната прозрачност при реализирането на една важна дейност, от която зависят производствената и финансова стабилност на „Топлофикация София“, считат от дружеството.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg