EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Топлофикация" София очаква 10 млн.лв. от абонати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Топлофикация" София очаква 10 млн.лв. от абонати

mail11:24 | 13.08.2019прегледи 628 коментарикоментари 0


"Търсим парите, което означава, че най-вероятно ще ги намерим от продукцията, която произвеждаме - електрическа и топлинна енергия. Плащанията по това, което сме произвели, предстоят до края на месеца. Освен това изравнителните сметки излизат на 15 август на касите, което би трябвало да повиши входящия паричен поток". Това каза пред БНР изпълнителният директор на "Топлофикация София" Кремен Георгиев във връзка със заведеното дело от "Булгаргаз" за неиздължени 35 милиона лева. Тай изрази очакване от изравнителните сметки да бъдат събрани 10 млн. лева.

"За последните месеци не е увеличено задължението, то е натрупано през първата половина на годината", уточни Георгиев и добави, че не е вярно, че "Топлофикация София" е спряла да плаща задълженията си. 

Кремен Георгиев заяви в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт", че има визия как дружеството да изплати задълженията си, но отказа да я сподели. Той изрази очакване в следващата половин година да има реални резултати от управленската му концепция.

"Целта на "Топлофикация София" е да осигури отопление и топла вода на абонатите си, не само целта на "Булгаргаз" е да снабдява абонатите си с газ", заяви Георгиев.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960