EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Топла връзка на премиера с "Търговска лига"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топла връзка на премиера с "Търговска лига"?

mail17:15 | 20.04.2010прегледи 1898 коментарикоментари 0


Експремиерът Сергей Станишев определи обвиненията  към бившия заместник-министър на здравеопазването Емил Райнов, към шефа на НЗОК  Жени Начева и към началника на неговия кабинет Веладин Битолски  като поредно поръчково обвинение.
Правителството стои зад всички обвинения, те изглеждат действително абсурдни, допълни още той, като визира предисторията на конфликта между „Търговска лига” и д-р Райнов.
Оше през септември 2008 г. „Търговска лига” оказвала огромен натиск да бъдат сключени договори с 3 кардиологични болници, твърди лидерът на БСП и уточни, че те въпросните клиники дори нямали разрешение за лечебна дейност по Закона за лечебните заведения.
„Оказваше се натиск и изнудване върху публична фигура за финансиране на незаконни болници от НЗОК. Още тогава се говореше за искане на подкуп от д-р Райнов. Става дума за голям частен интерес, който трябваше да бъде платен от българските граждани. Още тогава бяха въведени нови критерии по отношение на списъка с лекарства и медикаменти, заплащани от НЗОК. Така се постигна понижение на цените с близо 30%. Това беше тежка реформа, която срещна голяма съпротива от фармацевтичния бизнес. Това спести гигантски средства от бюджета на здравеопазването”, каза още Станишев.
Като премиер той е поръчал на ДАНС да провери целия случай около обвиненията към д-р Райнов. В рамките на неговия мандат проверката не е била приключена. Скоро министър-председателят беше на откриване на обект на „Търговска лига”. Може би там са го подтикнали, коментира Станишев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046