EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Топ 10 изгодни дестинации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ 10 изгодни дестинации

mail12:37 | 10.05.2016прегледи 1011 коментарикоментари 0


Много голям брой градове по света са желани дестинации, което разбира се влияе и върху цената на пътуването до тях и върху самата почивка. Решението е едно единствено, а именно по-ранната резервация. Германският икономически вестник Handelsblatt представя топ 10 на дестинациите, при които можем да спестим най-много, ако направим предварителна резервация.

Следва класацията:

10-то място е за Барселона. Който иска да пътува до каталунската столица и да спести, ще трябва да планира заминаването си от 2 до 7 месеца предварително. По този начин могат да бъдат спестени до 27%.

9-то място е за Маракеш. Ако искате да отидете на почивка в „червения град", то ще трябва да резервирате билет за Мароко около 4 месеца по-рано. Така вие ще успеете да спестите до 28%.

8-мо място заема Истанбул. Около 14 милиона жители, разположен на 2 континента, така накратко може да бъде описан този град. Истанбул привлича всяка година повече от 11 милиона туристи. Ако желаете да пътувате до този турски град, най-добре резервирайте вашето пътуване 5 месеца преди датата на пристигане. По този начин можете да спестите до 29%.

7-мо място заема Токио. В японската столица може да се наблюдава „уникален спектакъл", а именно 15000 души, които са на кръстопът и пресичат само в рамките на една светофарна фаза. Пътуването до Токио трябва да се се резервира от 2 до 5 месеца предварително, за да можем да си спестим до 31%.

6-то място е за Париж. Ако искате да спестите до 32% от разходите си за пътуване до градът на любовта, то вие ще трябва да го резервирате около 4 месеца предварително.

5-то място е за Берлин. Резервирането на пътуване до Берлин, което е от от 2 до 5 месеца по-рано от заминаването, може да ви спести до 33%.

4-то място е за Сидни. Кой ли не би желал да има снимка със себе си пред известната опера в Сидни. Handelsblatt съветва, че може да спестите до 34% от разходите по пътуването си до Сидни, ако го резервирате 5 месеца преди заминаването ви.

3-то място е за Джакарта. До 39% по-евтино може да ви излезе почивка в Джакарта, стига тя да е резервирана най-малко 3 месеца преди началото й.

2-ро място е за Дубай. До 40% по-евтино може да ви излезе пътуване до Дубай, ако е резервирано 2 месеца преди началото му.

1-во място заема Москва. Ако искаме да видим „кулите от червено злато" в Москва, но същевременно да спестим и от нашето пътуване до руската столица, то ние ще трябва да направим резервация от 4 до 7 месеца предварително. Това по-ранно резервиране може да ни осигури до 55% по-ниска цена на нашето пътуване.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014