EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Топ 10 винени дестинации за 2014

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Топ 10 винени дестинации за 2014

mail15:00 | 07.04.2014прегледи 1028 коментарикоментари 0


DiVino
В началото на този месец сайтът USA Today публикува любопитна статия, озаглавена 10-те най-добри винени дестинации. В нея главният редактор на списание Wine Enthusiast Сюзън Костжева споделя своите впечатления и подчертава, че само доброто вино не е достатъчно да направи една винена посока предпочитана. Днешният винен турист търси още добра кухня, както и приятелски разговори с винарите и местните хора. Предлагаме ви да видите кои са десетте най-обещаващи места за винен туризъм според американското издание и ви пожелаваме да можете да обиколите повечето от тях през 2014!

Умбрия, Италия

Гурметата от години си знаят Тоскана, но сега започват да откриват и съседния на нея регион Умбрия. “Има много потенциал в тази “тъмна Индия”. Прекрасни хълмове наоколо, прекрасна кухня, а е съвсем малко встрани от утъпканата пътека”, казва Сюзън Костжева. Пътешествениците обичат да вдигат чаши, пълни със Сагрантино и Орвието, бели купажи от местните проканико и грекето, докато хапват местни блюда с тамошните трюфели и маслини. Повече за Умбрия вижте на линка italiantourism.com.

Гърция, островите в Егейско море

Макар че Гърция произвежда вино от хилядолетия, качеството му извървя дълъг път напред едва през последното десетилетие. Препоръка са всички винарски изби на островите Санторини, Самос и Крит, към които има изобилно количество изумителни гледки, чудесни ресторанти и исторически забележителности. Честно казано ще е доста трудно да идете на някое от тези три места и да не си изкарате приятно. Повече за гръцките острови вижте на visitgreece.gr.

Вайе де Гуадалупе, Баха Калифорния

Мексико предлага на пътешественика много повече от шот текила. Избите буквално се роят в района около Енсенада, който е само на 2 часа път от Сан Диего. Сортовете са каберне совиньон, темпранийо и сира. Много достъпно удоволствие, особено за американските туристи, които получават накуп прекрасно време и интересни преживявания откъм храна. А новият Музей на лозарството и винарството проследява развитието на тези два занаята от първите лозя, засадени от испански преселници през XVI век, до нововъведениятa в региона в наши дни. Повече вижте на visitmexico.com.

Хил кънтри, Тексас

Виното на “Лоунстар стейт” става все по-добро и по-добро, а самият щат – все по-гостоприемен не само за виноделие, но и за винени пътешественици. Има каубои, история на Дивия запад, много разговорливи местни хора и щедри винари. На запад от Остин наистина изобилства от оферти за дегустации и, разбира се, барбекю за всеки, който поиска. Вижте още на traveltex.com.

Мендоса, Аржентина

Очевидно успехът на този регион е една от причините за популярността на сорта малбек, според главния редактор на сп. Wine Enthusiast. Посетителите му ще открият изобилие от архитектурни шедьоври във вид на винарски избо. “Мендоса е наистина изумителна смес между подход стил “Стар свят” и иновации ала “Нов свят”, като това се отнася не само до виното, но и до кулинарията”, казва още Сюзън Костжева. Един дегустационен тур обикновено включва дегустации и прясно изпечени емпанадас (малки тестени хапки с различен пълнеж, нещо като мини пици Калцоне). Вижте повече за туризма в Мендоса на argentina.travel.

Сонома, Калифорния

Може да не е откритие или изненадваща винена дестинация, но Сонома все така е сред предпочитаните места за винен туризъм с лежерната си атмосфера. Почти навсякъде в дегустационните зали ще се срещнете със самия уайнмейкър, който без претенции и поза ще ви покаже вино от световна класа. Виненият турист обича да се шляе по класическия Път на виното, който криволичи из дегустационните на Алекзандър, Драй крийк и Рашън ривър. Повече на sonomacounty.com

Баден, Германия

Вековният град, известен с минералните си извори и центрове за релакс си извоюва нова популярност покрай вината от “хладни” сортове като пино гри, пино блан и пино ноар. И все още нещата нямат твърде туристически облик, така че срещите ви на място със собственици и винари са почти сигурни. Освен това могат да се видят и доста други неща: горещи извори, прекрасни замъци и прочие въможности за разходки на чист въздух – неустоима комбинация, нали? Повече на badischerwein.de.

Бароса вали, Австралия

Австралийският еквивалент на Напа вали има собствен стил туризъм из винарските изби, наречени cellar doors (букв. “врати на изба”). Визитата в тях често включва лек снак или обяд, а виното само по себе си ще ви предложи изненади; не очаквайте само мощният шираз, пригответе се и за по-елегантни предложения. “Забавно е. Можете да си седите на воля и да се наслаждавате на местната храна. Времето целогодишно е страхотно и като цяло е от онези места, на които просто се отпускаш и не мислиш за нищо”, споделя Костжева. Вижте повече на barossa.com.

Уала Уала, Вашингтон

Този малък и самобитен регион е родина на вина от ранга на Рона и Бордо. Лесно можете да обиколите модерните дегустационни из Уала Уала с кола. Виненият турист се радва на релаксираща, лежерна атмосфера, един вид пътешествие назад във времето. Времето на 30-те и 40-те години в Напа и Сонома да кажем. Wallawalla.org.

Лангдок, Франция

Не само виното е начин на живот в този изобилстващ от лозя регион на Франция, но то определено е хубаво и много достъпно. Храната и виното са огромна част от традицията на Лангдок от векове, но винените туристи трябва предварително да си уговорят срещи и дегустации в предпочитаните изби.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161