EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Товарищ Депардийо! Реакции.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Товарищ Депардийо! Реакции.

mail15:45 | 04.01.2013прегледи 561 коментарикоментари 0


Френският и европейският печат реагира с подигравки, но и нотка на тъга съобщението за предоставеното руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо и неговата подкрепа за "голямата демокрация" в Русия на Владимир Путин.

В. "Фигаро": "Какъв филм! Без съмнение Франсоа Оланд не е предвидил, че неговата идея за данък от 75% за най-високите доходи ще легне в основата на сценарий с планетарен отклик. Тъжно е да видим Сирано и граф Монте Кристо да затъне в такава долнопробна белгийска история и след това да стане длъжник са един самодържец."

В. "Ла прес дьо Манш" помества подигравателния поздрав: "Здравей товарищ!" и припомня на актьора, който хвали свободите в Русия, за Гулаг и миналото на Путин в КГБ.

Испанският "Ел Мундо" пише в заглавие "Приятелят на диктатори" и помества снимка на актьора с Фидел Кастро. Подигравателният коментар на белгийския в. "Либр Белжик" е "Жерар Депардийович". "Един руснак в Нешен", добавя "Льо Соар".

В Германия "Тагесшпигел" помества карикатура на Депардийо като Астерикс и Путин като Обеликс. "Другарю Депардийо" пък е заглавието на "Ди Велт", а "Алгемайне цайтунг" изобразява актьора като Распутин.

Британският "Гардиън" се забавлява с мащабите на международния отзвук от предоставянето на руско гражданство на французина, а "Дейли Телеграф" е убеден, че Депардийо няма да отиде да живее в Русия, и също припомня неговата подкрепа към много диктатори. /АФП/БГНЕС/снимка:уикипедия


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165