EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тоyоtа инвестира $10 млрд. в САЩ за 5 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тоyоtа инвестира $10 млрд. в САЩ за 5 г.

mail16:35 | 13.01.2017прегледи 1923 коментарикоментари 0


Японският автомобилостроител Toyota Motor ще похарчи 10 млрд. долара за капиталови инвестиции в САЩ през следващите пет години или колкото са били инвестициите му и през предходните пет години. Това e заявил на автомобилното изложение в Детройт изпълнителният директор на компанията за Северна Америка Джим Ленц в интервю за Ройтерс.

"Тойота" си спечели критиките на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп, след като през 2015 година обяви намеренията си да премести производството на своята Corolla от Канада в Мексико.

Ленц изтъкна, че това решение не е отговор на изявленията на Тръмп, а част от бизнес стратегията на автомобилостроителя в Съединените щати, където има 10 завода в осем щата. По думите му подготовката на плана за нов завод в Мексико е започнала преди две години, ако не и повече, преди да бъде обявен през 2015 година. Това са дългосрочни решения, посочи той, като допълни, че не е разговарял с Тръмп.

Тези 10 милиарда долара инвестиции включват новата северноамериканска централа на "Тойота" в щата Тексас, която се строи в момента, както и големи подобрения на заводите на компанията.
Ленц заяви, че "Тойота" планира да разшири някои от американските си предприятия през следващите пет години, но не отказа да каже дали ще открива нови работни места. Той посочи, че в момента за компанията работят 40 000 души в Съединените щати, като през последните пет години са били създадени над 5000 работни места.

По-късно на автосалона в Детройт президентът на "Тойота" Акио Тойода ще представи новия модел Toyota Camry и инвестиционните планове на компанията.

Ленц допълни, че "всички" са съгласни с целите на Тръмп да укрепи производството и заетостта в САЩ, той като "това ни помага да продаваме повече коли. . . Всички ние подкрепяме това, което той се опитва да направи". Искам да ви уверя, че сме конкурентоспособни", подчерта Джим Ленц.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg