EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Титан Спорт взе ЦСКА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Титан Спорт взе ЦСКА

mail12:51 | 25.05.2009прегледи 1629 коментарикоментари 0


cska_logoКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на „Титан Спорт“ ЕАД, София, да придобие пряк едноличен контрол върху „Професионален футболен клуб ЦСКА“ ЕАД, София, чрез закупуване на 100% от акциите от капитала му, съобщиха от комисията.
„Титан Спорт“ е част от структурата на „Титан Интернешънъл Холдинг“ АД. Предметът на дейност на дружеството включва консултации, придобиване и отдаване на рекламни права, търговско представителство и посредничество, спортни услуги за гражданите, организиране на школи за спортно-състезателна дейност и др.
Проучването на КЗК на дейността на участниците в концентрацията, както и от цялостно извършения анализ на пазарите, на които те участват, установи, че предприятията не присъстват на едни и същи пазари.
Комисията счита, че сделката няма да окаже влияние върху конкурентната среда в България и следва да бъде разрешена, тъй като тя не води до установяване или засилване на господстващо положение, което да попречи на ефективната конкуренция на съответния пазар.Представителите на „Титан“ Иво Иванов и Митко Борисов са подписали договор, според който до 31 март новите собственици ще изплатят всички задължения на клуба. Сделката по смяната на собствеността ще е на стойност малко повече от 10 млн. евро, обяви в началото на седмицата президентът на клуба Александър Томов.

 
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg