EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ТЕТРА официално влезе в българската армия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТЕТРА официално влезе в българската армия

mail12:09 | 20.10.2016прегледи 754 коментарикоментари 0


Модернизираната и разширена единна цифрова мрежа за радиокомуникации ТЕТРА официално влезе в действие в българската армия. Системата дава възможност за управление на всички формирования на армията ни, независимо от тяхната дислокация на територията на страната. 

С изпълнението на проекта за доизграждане и развитие на системата ТЕТРА на Българската армия ще бъде усъвършенствана способността на командирите и началниците да управляват всички формирования, независимо от тяхната дислокация на територията на страната. Средствата за обновяването на центъра са осигурени изцяло от Министерството на отбраната в изпълнение на приетата програма за развитие на отбранителните способности и плана за развитие на въоръжените сили до 2020 година. 

С подмяната на хардуера и софтуера на центъра се повишават и комуникационните способности на българските въоръжени сили и съвместимостта им с тези на партньорите ни от НАТО. Проектът е пуснат в експлоатация още от 2003 година. 

Началникът на отбраната ген. Константин Попов отбеляза, че това е поредната стъпка към изграждането на успешна армия: Тази сигурна и стабилна система за командване и управление е гарант за успеха на нашите операции в мирно и във военно време. Системата за мобилни комуникации ТЕТРА е модерна радиотехнология за персонални и обществени мобилни комуникации. Особено е подходяща за нуждите на армията, полицията и другите служби за обществена сигурност.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165