EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тестове на Зона "Изток" на ГКПП "Дунав мост" при Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тестове на Зона "Изток" на ГКПП "Дунав мост" при Русе

mail11:03 | 24.04.2019прегледи 682 коментарикоментари 0


Зона "Изток" на ГКПП "Дунав мост" при Русе с всички изградени трасета - четири за товарни и четири за леки автомобили, работи в тестови период. Предстои скоро да бъде открита и официално. Тя може да поеме напълно и да облекчи входящия от Румъния трафик, но няма да реши проблема с опашките, които се образуват от българска страна, съобщи областният управител на Русе Галин Григоров. 

Зона "Изток" бе готова още през февруари миналата година. Тогава бе пусната за няколко месеца в експлоатация. Заради ремонт и разширяване на участъка от пътя Русе-Мартен - в района на граничния пункт, където се получаваха задръствания, бе върната старата организация на движение. 

Така през зона "Запад", която досега обработваше входящи и изходящи превозни средства, вече ще преминава само изходящият лек и тежкотоварен трафик в посока Румъния.

Григоров каза, че проблемът с опашките на превозни средства, които се получават от българска страна, може да бъде частично решен при отваряне на допълнителни трасета от румънската страна. Отделно, мостът няма капацитет като съоръжение да поема по-голям трафик от тежкотоварни камиони.

Единствено построяването на нов мост между Русе и Гюргево ще реши напълно проблема със засиления трафик. Григоров обясни, че средно за денонощие в двете посоки преминават около 2000 тежкотоварни камиона. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153