EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теснолинейката Септември-Добринище с троен ръст в приходите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теснолинейката Септември-Добринище с троен ръст в приходите

mail09:02 | 26.08.2022прегледи 1339 коментарикоментари 0


През 2021 г., емблематичната теснолинейка Септември-Добринище е регистрирала ръст от 112% в броя на пътниците в сравнение със същия период преди пандемията, а през тази година – увеличение от 142%. Данните за приходите от теснолинейката за този период са се увеличили над 3 пъти, отчитат от Български Държавни Железници.

Нарастващият интерес към теснолинейката сред българските и чуждестранни пътници се дължи на обновения „Вагон за отдих на Пиринско“. Проектът по реновирането на теснолинейката стартира през лятото на 2021 г. като част от дългосрочната кампания „Навън с Пиринско“, с която водещата марка бира у нас цели да популяризира освежаващите моменти на открито и връзката с природата, както и да допринесе за икономическото, социално и туристически развитие в региона.

От старта на проекта до момента са организирани 120 групови посещения, а интересът към теснолинейката е нараснал с над 250%. Двойни са и продажбите във вагон-ресторанта, който през тази година е превърнат във впечатляващ панорамен бар на Пиринско. За всички любители на природата, пътуването във „Вагон за отдих Пиринско“ предоставя впечатляващи гледки, а също така дава възможност да се докоснат до автентичния дух, култура и красотата на региона.

С цел да подкрепи местната общност, през 2021 г. Пиринско спомогна за обновяването на 5 малки, но живописни гари, които имаха нужда от възстановяване - Септември, Цепина, Аврамово, Св. Петка и Якоруда. По цялото трасе бяха монтирани общо 11 пейки за пикник, 2 единични пейки, 3 беседки за отдих и 3 информационни табели с подробна информация за региона, историята и маршрута на теснолинейката, както и възможностите за туризъм в района.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg