EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теснолинейката Септември-Добринище, представена в Швейцария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теснолинейката Септември-Добринище, представена в Швейцария

mail14:00 | 17.06.2015прегледи 843 коментарикоментари 0


Състоянието и възможностите за инвестиции в теснолинейната жп линия Септември-Добринище бяха представени от транспортния министър Московски на представителите на швейцарската компания Stadler Rail Group AG. Министър Московски запозна собственика и главен изпълнителен директор Петер Шпулер и директора по продажбите за Централна Европа Рудолф Кветан на швейцарската фирма с детайлите и развитието на теснолинейната жп линия, която свързва два от най-големите туристически центъра у нас – Велинград и Банско.
Познатата и като Алпийската железница на Балканите, теснолинейката Септември-Добринище, има важна роля не само за развитието на отделни отрасли, като дърводобива и туризма, но и за придвижването на местните жители, ученици и студенти и гости на страната ни.
Поддържането на теснолинейната жп линия е част от Плана за оздравяване на националния железопътен превозвач и Стратегията за развитие на железопътния транспорт 2015-2022 г., каза министър Московски и добави, че в кратки срокове предстои Министерският съвет да внесе за ратификация документа в Народното събрание.
По-късно на бизнес форум в Швейцария министър Ивайло Московски представи възможностите за концесия на пристанища, летища и железопътни гари, като посочи, че подобен вид взаимодействие между държавата и бизнеса е доста успешен и даде за пример концесията на летището и пристанището в Бургас, както и летището във Варна.
Ивайло Московски информира представителите на швейцарския бизнес за инфраструктурните проекти, финансирани по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г., както и проектите, включени в новия програмен период на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg