EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теснолинейката Септември-Добринище остава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теснолинейката Септември-Добринище остава

mail16:40 | 15.01.2015прегледи 1281 коментарикоментари 0


В плановете за намаляване на пътнически композиции по някои жп направления на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД, не е включено закриването или спиране на влаковото движение по теснолинейната железопътна линия Септември-Добринище, съобщи компанията.
В края на 2013 г. по инициатива на посолството на България в Швейцария бе проведена среща между МТИТС, „Холдинг БДЖ“ ЕАД и Zentralbahn AG, една от регионалните швейцарски железници, работеща на територията на Кантон Люцерн. Кантонът се характеризира със своята туристическа атрактивност, на територията на който се намират също теснолинейни железници, ползвани за пътнически, товаро-превозни и туристически цели.
Целта на срещата бе българската страна да ползва добър опит и установена практика, именно във възстановяването и развитието на теснолинейката Септември-Добринище.
През изминалата година са осъществени няколко посещения на българска делегация в Швейцария, както и на делегация на Zentralbahn AG, водена лично от изпълнителния директор на дружеството, в България. Швейцарската делегация пътува и по жп линията Септември - Добринище, посети и Банско, където бяха проведени разговори с кмета на града и кметове на други населени места от региона, както и с представители на местния туристически бизнес.
МТИТС, „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и посолството на България в Швейцария продължават усилията за реализацията на този изключително значим проект, в посока не само като важен транспортен участък, но и като туристическа дестинация, част от една цялостна концепция за икономическото развитие на този регион. Към тези усилия следва активно да се включат и ще бъдат привлечени, както общинските и областни власти, така и местния бизнес.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg