EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тероризъм и фондовите пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тероризъм и фондовите пазари

mail12:15 | 24.03.2016прегледи 926 коментарикоментари 0


При терористичните атентати умират хора, а на фондовите пазари падат цените. Това правило беше потвърдено за пореден път тази седмица: след като новината за бомбените експлозии в Брюксел беше показана на телевизионните екрани, акциите на авиокомпаниите, туристическите агенции и операторите на летища буквално излязоха на червено, пише германското икономическо издание Das Handelsblatt, цитиран от агенция Фокус.
Коментарът може и да е циничен, но той отразява просто една от последиците от терористичните актове. "Всеки участник на пазара скърби заедно със семействата и близките на жертвите, но и лично за себе си", заяви Роберт Халвер, анализатор на капиталовия пазар в "Баадер Банк". Експертът сподели, че хората, които участват на фондовите пазари, сега се опасяват белгийските атомни централи да не бъдат спрени заради страховете от нови атентати.
Средните инвеститори обаче игнорират дневните колебания на цените и временният застой има ограничен ефект върху темповете на пазара, особено в развитите западни държави. Това е така поради простата причина, че въпреки скръбта и уплахата, животът на обществото продължава. Така че регионалните атаки на екстремистите имат малък икономически ефект, коментира изданието.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg