EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тероризъм & туризъм в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тероризъм & туризъм в Европа

mail14:20 | 03.05.2016прегледи 1356 коментарикоментари 0


Испания очаква рекордна година по отношение на своя летен туризъм. Нарастващото търсене на екскурзии в страната се предизвиква от продължаващата нестабилност в конкурентни дестинации като Тунис, Египет или Турция. Несигурността влияе на поведението и избора на дестинации за пътуване на много лоялни посетители, съобщи  Travel and Tour News. През първото тримесечие на тази година испанският туризъм отчита ръст в продажбите в размер на 4.4% в сравнение със същия период на 2015 г. , показват данните на статистика. В същото време са били създадени почти 90 000 нови работни места. Индустрията в момента създава 11% от БВП на страната. Местните оператори са оптимисти за предстоящия летен сезон и очакват ръст на туризма.  Опасенията от  тероризъм  и нестабилност карат мнозина туристи, които традиционно почиват в  Египет, Турция и Тунис да променят избора си в полза на Испания.

Ситуацията в Гърция е доста по-различна - вместо  други туристи посетителите могат да видят тълпи от бежанци. Масовото преселение от критичните области в Близкия изток към Европа естествено се отрази на поведението на пътуващите, както и на туризма в много страни.

Летни резервации за островите Лесбос, Хиос, Самос и Кос са се сринали с 80 до 90 процента в сравнение с миналата година, според агенцията за пътувания Ruefa. В останалата част на страната ситуацията е по-оптимистична. Туристическият борд на Гърция заяви, че броят на полетите до островите Крит и Родос са се увеличили.  Миконос, Закинтос и Корфу също очакват ръст на туристи от 20 и 30 процента.

Италия е друга популярна лятна дестинация за много европейски туристи. През последните 20 години  туристопотокът към италианските градове на изкуството се увеличава с 3,5% годишно. Миналата седмица  министърът на вътрешните работи на Италия Анджелино Алфано отрече да има каквито и да било опасения, свързани с  терористични атаки в Италия, позовавайки се на италианските разузнавателни агенции.   Професионалистите в туризма са наясно, че такъв сигнал би се отразил негативно на поведението на пътуващите и сериозно би навредил на процъфтяващата туристическа индустрия.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg