EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тереза Мей – лидер, Борис Джонсън се оттегля

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тереза Мей – лидер, Борис Джонсън се оттегля

mail06:05 | 01.07.2016прегледи 822 коментарикоментари 0


Вътрешният министър на Великобритания Тереза Мей, считана за фаворит за лидерството на Консервативната партия заяви, че процедурата по излизането на страната от ЕС, според чл. 50 на Договора за ЕС няма да бъде стартирана до края на годината, предаде Deutsche Welle. „Великобритания няма да се опитва да остава в ЕС или да се присъединява отново към него“, подчерта Мей. Тя добави, че страната до 2020 година няма да има нови парламентарни избори. „Би било погрешно да задълбочаваме настоящата неопределеност чрез провеждане на избори“, поясни тя. „Британската икономика е силна, страната се намира в добро финансово положение“, уверява Мей, отбелязвайки, че не се планира извънреден бюджет. Тереза Мей заяви по-рано че възнамерява да влезе в борбата за министър-председателкия пост, след като преди дни Дейвид Камерън подаде оставка. Обединеното кралство няма да приеме да запази принципа за свободно движение на хора след излизането си от ЕС, заяви на пресконференция Тереза Мей. „Дори и като се вземе предвид, че преговорите с ЕС са жизнено важни за нашето благосъстояние, очевидно е, че няма мандат за сключване на такава сделка, която предвижда свободно движение на граждани във вида, в който съществуваше досега”.

Борис Джонсън обяви днес, че няма да се кандидатира за нов лидер на Консервативната партия във Великобритания, предадоха световните агенции.
Бившият кмет на столицата Лондон бе смятан за един от фаворитите да замени Дейвид Камерън като лидер на консерваторите и съответно премиер, отбелязва Ройтерс.
След консултации с депутати, Джонсън обаче обяви днес, че "предвид ситуацията в парламента," той е стигнал до извода, че не може да бъде следващият лидер на управляващата партия.
Камерън обяви, че ще подаде оставка от двата поста в петък - ден след като британците гласуваха на свикан от него референдум за излизане на страната от Европейския съюз. Той бе застъпник за оставането на Великобритания в ЕС.
Джонсън бе един от лидерите на кампанията в подкрепа на Брекзита.
Отказът на бившия кмет на Лондон да се кандидатира оставя като фаворити в надпреварата двама министри от правителството - на вътрешните работи Тереза Мей и на правосъдието Майкъл Гоув, отбелязва Асошиейтед прес. Мей бе против Брекзита, а Гоув - за. Британският правосъден министър заяви, че Борис Джонсън няма лидерските качества, за да оглави Консервативната партия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg