EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тенденции в кредитирането

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тенденции в кредитирането

mail14:02 | 01.07.2016прегледи 916 коментарикоментари 0


Половината потребителски кредити се отпускат за покриване на стари задължения. Това съобщи Борислав Генов, който се занимава с потребителско кредитиране в една от водещите банки у нас. Все по-голяма скорост набира и стоковото кредитиране, като при него средната изтеглена сума е между 700 и 750 лева.

Потребителските кредити все по-често се използват и за дофинансиране при покупка на жилище, вместо стандартен ипотечен заем, обясни Борислав Генов.

На всеки десет години една ипотека трябва да бъде подновявана, което е свързано с някакви разходи и на част от клиентите, на които им е останал по-малък остатъчен дълг в края на тези десет години. Вместо да подновят ипотеката, отиват и рефинансират ипотеката с потребителски кредит, с цел да си освободят жилището от тежест, обясни банкерът.

С навлизането на пазаруването по интернет все повече хора избират да направят и покупки на техника именно по този начин – с кредит.

Лихвата бавно и постепенно отива надолу и през 2016 вече сме между 2007 и 2008 като ниво, т.е. като че ли се върнахме на предкризисните нива, заяви още банкерът Борислав Генов./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg