EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Темите в българската преса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Темите в българската преса

mail08:30 | 14.05.2014прегледи 666 коментарикоментари 0


Амфетамини за закуска, гласи заглавие от първа страница на в. "Стандарт". Изданието уточнява, че софийски ученици купуват за закуска течни бонбони с амфетамини. Първи за дрогата алармираха родители на първолаци от 120-о основно училище. Флаконите се продавали в школския бюфет. Майка дала лакомството за проверка в лаборатория на "Пирогов", където открили опасните съставки. След подаден сигнал се е намесила и Агенцията за безопасност на храните, която е изтеглила от павилионите вредните течни бонбони.
Пазарът на лекарства у нас е пораснал с половин милиард лева за година, съобщава в. "Сега", като цитира предварителните данни на Изпълнителната агенция по лекарствата. Миналата година е била рекордна за фармацевтичния бизнес. Продадени са медикаменти на стойност близо милиард и 900 милиона лева, което е безпрецедентен ръст с над половин милиард спрямо 2012-а.
"Изтеглят от пазара над 30 генерични лекарства, заплащани от Националната здравноосигурителна каса", акцентира в. "Дума". Причината е дъмпинг от страна на оригиналния продукт, обясниха от Българската генерична фармацевтична асоциация.
Изтеглените позиции ще доведат до по-голямо доплащане от пациента и Здравната каса за оригинални лекарства за рак, психиатрични заболявания и болестта на Паркинсон.
"С нова наредба на Столичната община: Отпушват бутането на опасни сгради" - е водещото заглавие на в. "Труд". Опасните или незаконни сгради и елементи от тях в София ще могат да се премахват по-лесно от общината принудително. А разходите по събарянето, поправянето или заздравяването на постройките ще бъде за сметка на собствениците. Това предвижда проект за наредба на Столичната община, изготвен от направление “Архитектура и градоустройство”.
Под заглавие "Страхът от ръст на минималната заплата е необоснован" "Труд" предлага интервю с еврокомисаря по заетостта и социалните въпроси Ласло Андор.
"ЕРП-тата под прицел и заради таксите за кабелните оператори", пише "Капитал Дейли" и уточнява, че дружествата ще трябва да докажат на Комисията за защита на конкуренцията, че не притискат интернет доставчиците с наемите за стълбовете им.

"ЕС предупреди за политически натиск срещу ЕРП-тата", допълва темата изданието. Евентуално отнемане на лицензите на дружествата ще даде изключително негативен сигнал на инвеститорите в България - за това предупреждават посланици на 6 държави от ЕС.
В. "Новинар" съобщава, че швейцарец ще вдигне завод в Монтана. Планира се в предприятието да се произвеждат метални пелети. Заводът ще бъде построен за 38 месеца и в него ще бъдат открити 100 работни места.
Районният съд в Пещера постанови 20 хиляди лева за клевета във Фейсбук, информира в. "24 часа". Семейство от Пещера, което от 14 години има фирма във Великобритания за почистване на домове и офиси, осъди своя бивша служителка и съгражданка за разгласяване във Фейсбук на клеветнически обстоятелства и набеждаване в престъпления. Пред "24 часа" тя обаче заявява, че е невинна и не е писала подобно нещо във Фейсбук. /БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg