EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата днес +цена на бензин & домати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес +цена на бензин & домати

mail09:00 | 07.05.2015прегледи 1562 коментарикоментари 0


"Държавната енергетика започва годината на печалба", съобщава на първа страница КАПИТАЛ ДЕЙЛИ. Според отчетите на почти всички енергийни държавни дружества, причината е в увеличените продажби на ток на совободния пазар и повишеният с 45 на сто износ на ток.

"Бюджетът няма да спести 350 милиона лева от заплати на чиновници", е водещото заглавие на вестник СЕГА. Едно от обещанията на правителството беше да се съкратят с 10 процента разходите за персонал, но за първото тримесечие те не само не намаляват, а дори леко нарастват.

Учени се канят да блокират път към Дунав, пише вестник ДУМА. В Добруджанския земеделски институт в град Генерал Тошево предстоят 16 на сто съкращения на персонала, добавя изданието.

Първата реколта на български домати е с рекордно високи цени на дребно, пише 24 ЧАСА. 6 лева е килограмът по пазарите в София, високата цена ще се запази до юли, когато ще се появят първите домати от полето.

"Армията слага 266 имота на тезгяха", е заглавието на първа страница на МОНИТОР. Сред най-апетитните са пет летища и базата на командосите на Военно-морските сили. Усилено се търсят купувачи, за да се покрие недостига в бюджета на армията.

Емил Хърсев, финансист и икономист, коментира в 24 ЧАСА, че отчетеният ръст на износа е показател за съживяване в икономиката на страната. "Ако бюджетът е на нула в края на годината, ще е добре"добавя той.

"Скъп бензин за морето", петролът е поскъпнал над 60 долара за барел, което води до поскъпване и на горивата с 4 процента, пише НОВИНАР.

"Търсят стопани на 23 плажа", съобщава СТАНДАРТ. За да се намерят наематели, властите са намалили цените.

По три хиляди лева заплата дават на така наречените викачи по морето, заплатата за готвач в заведение е две хиляди лева, пише ТЕЛЕГРАФ. Тези цифри са за Южното Черноморие, на север те са по-ниски, добавя изданието.

ТРУД информира за предстоящите промени в спортния тотализатор, които предвиждат джакпотът да е най-малко от един милион лева. Той обаче ще се изплаща на части, а не наведнъж, както беше досега. Директорът на тотализатора Дамян Дамянов казва в интервю за вестника, че спечелилите вече няма да остават анонимни, защото било по-опасно за тях.

ПРЕСА информира, че на днешното си заседание, правителството ще одобри проект на турска строителна компания за изграждане на нов комплекс в столичния квартал "Младост". В него ще има над хиляда апартамента.

"И тази власт завъртя кадровата рулетка в МВР", докато тече битка за овладяване на вътрешното министерство, борбата с престъпността мина на заден план", констатира вестник СЕГА в коментар.

"Плевнелиев опорочи Гергьовден" е водещото заглавие на ЗЕМЯ. Според опозиционното издание държавният глава пак рецитирал, в словото си по повод Празника на армията, опорните точки на русофобската пропаганда.

Директорът на Националния исторически музей, проф. Божидар Димитров, призовава в интервю за МОНИТОР датата 9 май да не ни разделя, защото тогава започва строежът на нова Европа.
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg