EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес

mail10:10 | 20.04.2015прегледи 892 коментарикоментари 0


"Ботев е неприятен за четене", това е казала кандидат-студентка в Софийския университет, след вчерашния изпит по български език и литература, пише на първа страница "Телеграф". Девойката казала още, че в училище никой не ги кара да пишат разработки по произведения на наши и чуждестранни творци.

"Телеграф" е научил, че родители на 17-годишния Билян са осъдили Фонда за лечение в чужбина заради спиране на финансирането на лечението му в Германия.

Прогнозите на БНБ за оживление в бизнеса, поне засега, не се сбъдват, пише "Сега" на базата на данни на централната ни банка за свиване на бизнес кредитирането.

"Капитал дейли" обаче цитира финансови компании, според които, през първото тримесечие, е отчетено нарастване на сделките и на чуждестранните купувачи. Интересът на инвеститорите е към производствени предприятия и сектора на информационните технологии.

"Ангиографът на видинската болница е запориран от частници", алармира с водещото си заглавие "Дума". Заради претенциите на "Търговска лига", цялата област остава без модерно лечение на инфаркт и инвазивна кардиология.

"Държавата ще даде помощи на млекарите", е заглавието на интервю с министъра на земеделието Десислава Танева за "Стандарт". Тя обещава с 30 процента повече помощи за животновъдите спрямо миналата година. Повече от 20 милиона лева за загубите на земеделските ни производители от руското ембарго, отчита министър Танева.

"Труд" посвещава първата си страница на конфликта частници-държава по повод застрояването на плажовете ни. "Одържавяват земя от частни имоти по морето", пише изданието и пояснениява, че 52 на сто от частните парцели зад плажа "Корал" се оказват дюни.

Проверка на "Новинар" показва, че подготовката на колата за летния сезон ще струва 40 лева. Все още шофьорите карат със зимни гуми, смяната им с летни обаче предстои. От май започва издаването на нови талони за колата, най-вече за пътуващите в Гърция и Унгария. Услугата е 9 лева и не е задължителна, припомня "Новинар".

Според Божидар Димитров и Георги Първанов, президентът Росен Плевнелиев прави грешка с отказа си да присъства на Парада на победата в Москва на 9 май по повод 70 години от победата във Втората световна война. "Земя" излиза днес със заглавие "Плевнелиев прави грешка".

Учението "Тракийски орел" започва днес, информира "Монитор". Американски изтребители превземат небето ни.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обещава в интервю за "Монитор", че от следващата година държавата ще дава пари на футболните школи и ще има апаратура за изследване на хранителни добавки. Тази есен пък ще има нови игри в спортния тотализатор.

Джакпотът в играта "6 от 49", второ теглене, оцеля и в четвъртък, когато е следващото теглене, ще еповече от 2 милиона и 300 хиляди лева, пише "Преса".

250 кандидати за гранични полицаи се борят за девет свободни места, информира "Преса" по повод конкурса в участъка в Свиленград. Паралелно с това, в града е обявен конкурс за 80 охранители, които ще помагат на граничарите.

"Турция ни изпи мастиката", съобщава на първа страница "Стандарт". Прекупвачи купуват тук бутилка мастика за 7 лева, а в Одрин я продават за 30. Всяка събота, за Одрин тръгват туристически автобуси, пълни с екскурзианти-търговци на дребно.БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg