EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми от печата днес + български парадоски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес + български парадоски

mail09:37 | 10.06.2015прегледи 1969 коментарикоментари 0


"Абсурдистан" е заглавието на първа страница в днешния брой на вестник Земя с пояснения "най-честата причина да вземаме заеми е, за да се лекуваме; 80 на сто от фирмите нямат възможност да наемат нови работници; 15 търговски вериги монополисти държат близо 80 процента от търговията с храни у нас; матурите на зрелостниците пълни с псувни и цинизми". Друг абсурд на живота у нас е избран като водещо заглавие в Дума - "Най-голямата белодробна болница на Балканите без ток". Министерството на здравеопазването ликвидира здравното заведение в старозагорското село Радунци.

"Полицаи на палатки пред парламента", съобщава Труд от първа страница по повод готвения от синдикатите в МВР и в Министерството на правосъдието протест срещу лошите условия на труд. Демонстрациите започват на 12 юни, петък.

Труд и 24 часа информират кои са петнайсетте победители в организиран от тях национален конкурс за поощряване на малки и средни фирми. Те получиха възможност да рекламират в двете издания за по десет хиляди лева.

"Малките ферми загиват от 1 януари догодина", алармира Преса. Строгите евростандарти за кравето мляко ще оставят много стопани, особено в планинските райони, без прехрана.

"Откриването на кампанията за бране на череши се бави нарочно", пише Монитор. Според собственици на черешови масиви, това е натиск на прекупвачите, за да намалят цената на плода.

Фалшиво краве масло на наши фирми се продава в магазините, пише Сега. Асоциация "Активни потребители" е провела тест на десет различни опаковки, две от трите компании нарушители вече са били заловени в измама през есента на миналата година.

"Просяци изкарват по 500 хиляди лева на месец", пише Телеграф. Парите са за ромски лидери, които ръководят бизнеса с просията, по данни на МВР.

"Износът продължава да расте с рекорден темп", съобщава на първа страница Капитал дейли. Това се дължи на поскъпналия долар, възстановяването на икономиките в Европа и на поевтинелия транспорт.

Макроикономистът Лъчезар Богданов прогнозира, в интервю за 24 часа, че, ако се запази тенденцията да намалява безработицата, ще има осезаем ръст на доходите. Дали възстановяването на икономиката е устойчиво ще проличи до 9 месеца, казва още той.

Според проучване на Преса, върнатите от министри и членове на политическите кабинети пари за бонуси в размер на повече от 700 хиляди лева са разпределени главно за лечението на 25 души. Допълнителните средства бяха внесени в специална сметка след заповед на премиера Бойко Борисов през 2012 година, уточнява вестникът.

Монитор информира, че поради започващия от днес двумесечен ремонт на Руски паметник, тролеите по линия едно и пет са с променен маршрут, няма изменения в движението на трамваите 4 и 5 и на автобусите 74 и 260.

В петък влизат в сила промени в Наказателно-процесуалния кодекс, една от тях възлага на МВР да следи как се спазва наложената от съда мярка "подписка" и "домашен арест", пише Стандарт.

"Мащабни разкопки разкриват тайните на Перперикон", пише Новинар До 4 месеца трябва да завършат изследванията на митичния хълм, казва проф. Николай Овчаров./БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3885