EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата

mail09:40 | 25.03.2015прегледи 769 коментарикоментари 0


Продажбата за 1 евро на БТК и 2 военни завода е сред основните теми в печата днес. Главният редактор на вестник ТРУД Петьо Блъсков е изпратил питане до френския посланик у нас дали се е срещал с белгийския гражданин Пиер Луврие и в качеството си на какъв го е приел. Вчера стана ясно, че Луврие е купил активи за милиард от Цветан Василев. СТАНДАРТ добавя, че инвеститорите през цялото време са изтъквали европейския си произход, като дори са показали белгийският паспорт на Луврие, издаден в Москва. Според ПРЕСА "банкерът беглец" Василев доограбва държавата. Изнанието твърди още, че с мнимите инвеститори се повтаря аферата "Кремиковци".

Другата водеща тема в печата е за разбилият се Еърбъс на "Джърмануингс" и загиналите 150 души на борда. МОНИТОР припомня, че преди броени дни от "Луфтханза", чиято собственост е нискотарифната "Джърмануингс", са признали за подобен случай с нейн самолет, започнал рязко да пада. Причината била в обледеняване на сензорите, което предизвикало подаване на неправилни данни в бордовите компютри и те задали на машината неправилен ъгъл на полета. Пилотите овладели самолета, едва след като изключили компютъра и преминали напълно на ръчно управление.

Изваждането на подслушването от МВР, не само не е довело до намаляване, а дори е предизвикало рязък ръст в прилагането на специални разузнавателни средства, четем в днешното издание на в. СЕГА.

От НОВИНАР научаваме, че Брюксел ще плати 250 млн. евро за пристанищата в България и Румъния. Парите са за развиване на черноморското сътрудничество, като се отчита, че сините икономики на България и Румъния генерират 160 хиляди работни места и 1,2 млрд. евро.

На първата си страница ДУМА пише, че тайните търгове за отдаване под наем на плажове масово се печелят от току-що създадени предприятия. Примерът е пловдивска фирма, която с 10 лв. капитал взима концесия за 2 млн. лв.

Шефовете, а не министри да решават дали да се отработват дни между празниците. За тази идея на председателя на икономическата комисия в Парламента Петър Кънев 24 ЧАСА отделя цяла страница. Ще се обсъжда и идеята извънредният труд в събота да отпадне.

От КАПИТАЛ ДЕЙЛИ научаваме, че българска IT компания въвежда софтуерна система за 2 американски музея-Националната галерия по изкуствата във Вашингтон и Метрополитън мюзиъм в Ню Йорк. Проектът е на стойност 2 млн. долара, а компанията ще предостави платформата безплатно на българските учреждения./БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg