EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

Теми от европейския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от европейския печат

mail11:15 | 21.01.2014прегледи 709 коментарикоментари 0


Бедняшки сгради, които ще бъдат съборени, са натъпкани с емигранти в западен германски град, съобщава The Irish Times . Фасадата изглежда като сцена от военен филм. Блоковете са или изцапани със сажди и със заковани дъски, или нащърбени, почти разрушени. Това е останало от Брукхаусен, бивш работнически квартал на Дуйсбург. С магистрала от едната страна и стоманодобивен завод от другата, Брукхаусен изчезва сграда след сграда, за да направи място за зеления пояс на града.
Но докато екипите за разрушаване дойдат, предприемчиви местни собственици дават под наем апартаментите на роми, пристигнали през последните шест години. Ромските жилища са лесно забележими, дъсчени врати, издраскани пощенски кутии и румънски имена.
С приближаването на местните и европейски избори, политици бяха обвинени в популистка тактиката за разтърсване на конкуренцията от новите крайнодесни политически партии. Критиците на това посочват, че престъпните роми са само малка част от имигриралите в страната румънски лекари и български инженери, от което Германия печели.
Полицията на Гърция удвои усилията за намирането на избягалия от затвора член на „17 Ноември” Христодулос Ксирос, след като 55-годишният беглец публикува видео и писмо в интернет огласявайки завръщането си към тероризма и апелирайки към членовете на леви и анархистки партизански движения да се обединят във въоръжени действия срещу икономическата политика в страната, пише Каthimerini.
Херос, които избяга по време на деветдневна отпуска от затвора, се описва като „свободен член на 17-ти Ноември” в писмо, публикувано на уебсайт, и призовава за обединяване срещу политици, синдикати, журналисти и полиция.
„Наш дълг е да запалим фитила. Аз отново взех решението да вдигна партизанско оръжие срещу тези, които откраднаха нашите животи и продадоха мечтите ни за печалба”, казва той.
Фактът, че френската столица няма достатъчно открити пространства отдавна е повод за оплаквания на живущите в Париж, но облекчение за парижани може да донесе амбициозен план за превръщането на един от най-натоварените булеварди в огромен парк, съобщава Local. Кметът в оставка на Париж отдавна се бори с доминиращата позиция на колите в града и явно е отворил нов фронт с идеята за превръщането на Авеню Фош в огромно обществено пространство.
Изненадващото е, че планът не беше осъден от националната агенция на автомобилистите.
Президентът на Чехия Милош Земан ше посети с официална визита Китай през есента, съобщава вестник Hospodarske noviny. Това ще е втората среща на чешки държавен глава с китайски му колега, след визитата на Вацлав Клаус в Пекин през 2004 г.
Земан и Си Дзинпин може да имат неформална среща в Сочи, където ще бъдат за откриването на Олимпиадата.
Планираното посещение е добра новина за чешките компании, които искат да стъпят на бързо разрастващия се китайски пазар.
Имайки предвид комунистическия режим в най-населената държава в света, качеството на политическите отношения е от голяма важност. /агенция Фокус

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg