EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от днешния печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от днешния печат

mail09:09 | 28.07.2014прегледи 966 коментарикоментари 0


Михаил Миков е новият председател на БСП, социалистите издигнаха Сергей Станишев за лидер на ПЕС, съобщава вестник Дума. Под заглавие "Ако съм грешил - простете ми" левият вестник помества словото на Станишев пред конгреса. "Сергей Станишев поиска прошка" - този акцент от конгреса на БСП избира вестник Земя. За вината и прошката пише вестник Преса в краткия си коментар на първа страница. "Станишев поиска прошка, без да посочи вината. Ще я посочи ли наследникът на Станишев", пише в коментара."Миков спечели с 43 гласа пред Стойнев, Нинова остана трета, Манолова е пета след Янаки Стоилов", отбелязва 24 часа. "Орешарски на конгреса, ДПС не уважи форума", допълва изданието. Труд посочва: "Социалистите се разграничават от ДПС, ГЕРБ остава основен опонент, БСП ще търси обединение вляво". Във вестника можете да прочетете очерк за новия лидер, озаглавен "С Миков БСП завива "уево". За Миков в БСП казват, че е предвидим, диалогичен, партиен човек, който не носи след себе си мълвата за неясни задкулисни обвързаности, пише в очерка.

Стандарт е научил от източници от ГЕРБ, че 150 души ще се явяват на изпит за депутати при Бойко Борисов в Банкя. Търси се баланс между икономисти и юристи в новата парламентарна група на ГЕРБ, допълва вестникът. Под заглавие "Гласуваме бюджета независимо от БСП", Стандарт помества интервю с бившия икономически министър Делян Добрев. "Кабинетът "Орешарски" оставя на служебното правителство крехки публични финанси", пише вестник Сега на първа страница. В друга публикация се отбелязва, че за 6 месеца правителството е изхарчило извънредно 550 милиона лева. "Кабинетът прилага същата тактика, от която се оплакваше веднага след идването си на власт", допълва Сега.

"България е най-бедна енергийно в ЕС. Страната ни е последна по сигурност на сектора сред 75 държави", с тези акценти Капитал дейли представя доклада, изготвен от Центъра а изследване на демокрацията.

Водещото заглавие на вестник Преса е "Политици с издути джобове излизаха от КТБ." Изданието цитира бившия изпълнителен директор на банката Любомир Весов.

"Българските богаташи с по две къщи у нас и една в чужбина. За храна харчат 10 пъти повече от хората със скромни доходи" - под това заглавие 24 часа представя на първа страница свое проучване, базирано на анкета сред хора, в чийто домакинство влизат поне по 1 милион лева годишно.

"400 деца просят по улиците на София, изкарват по 1000 лева на месец, пазят ги да не напълнеят" - това е водещата тема на Монитор.

"Кризата при нас стана всекидневие. Над 60 на сто от хората няма да почиват това лято" - това са акценти от интервюто в Новинар с психиатъра д-р Веселин Герев.

"България се свива с по 23 дка на година, изядени от Черно море", съобщава Телеграф на първа страница и допълва, че заради неукрепени брегове и Дунав поглъща огромни площи. БНР
 


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144