EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от днешния печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от днешния печат

mail09:10 | 16.07.2014прегледи 1008 коментарикоментари 0


"Здравният министър Андреева иска такса за пациентите с безплатни лекарства", гласи заглавието на първа страница на вестник Сега. В концепция, писана в последния момент преди оставката на кабинета, здравното министерство иска диференциран ДДС за медикаментите, допълва Сега и нарича концепцията "нескопосана". По същия повод Дума помества коментар на първа страница, озаглавен "Нов шамар с илачите". "Лекарите се отказаха от протеста", пише още Дума на първа страница и допълва, че решението е взето след декларираното намерение на държавата да отпусне 225 милиона лева на Здравната каса.

"КТБ няма да отвори на 21 юли", пише Новинар на първа страница. "БНБ и управляващите възкресиха "Закона КТБ", гласи заглавието на Капитал дейли.
"Предпоследно: Партиите и БНБ ще внесат законопроект за КТБ, който предвижда всички депозити в банката да бъдат гарантирани", пише 24 часа под заглавие "100 % гаранция срещу ревизия за чисти пари". Ако законопроектът бъде приет, вложителите с над 100 хиляди евро ще получат парите си най-рано 6 месеца след отварянето на банката, като преди това ще бъдат подложени на данъчна ревизия за произход на парите и платени данъци, допълва часовият вестник. В друга публикация 24 часа изчислява, че в КТБ са блокирани 6 хиляди пенсии и 17 милиона лева на болници.

"Възможен обрат - власт и опозиция да гарантират всички влогове в КТБ" гласи заглавието във вестник Преса, който допълва, че Борисов се е съгласил, след като Орешарски му обещал актуализация на бюджета.

"Как Европа си спаси банките" - под това заглавие Преса предлага, както посочва, "четиво за български политици и банкери", с примери за банкови кризи в няколко европейски страни.

24 часа пише на първа страница, че вестник "Капитал" и агенция ПИК атакуват едновременно бившия премиер Иван Костов. Според Капитал Костов и семейството му имали влогове за над милион в КТБ, а според ПИК дъщерята на Костов Мина имала консултантски договор с фирма на Цветан Василев за 30 хиляди лева месечно, обобщава часовият вестник. С гриф "Сензационно" твърденията на агенция ПИК са водеща новина за вестниците Монитор, Телеграф и Новинар. Труд също поставя под съмнение експертното мнение на бившия премиер във връзка с банковата криза. Припомням, вчера Иван Костов отрече конфликт на интереси в този казус и заяви, че е готов да се притече на помощ за оздравяването на банката, заедно с други експерти, които с тревога наблюдават атаката срещу банковата система, валутния борд и държавата като цяло.

Труд и Стандарт извеждат на челно място съобщението за нов вид телефонна измама. "Дай 10 % и ще ти измъкнем парите от КТБ" е офертата към възрастни хора. "Баба плаща на мним банкер да спаси влога на внука й", пише Труд. Номерът е известен като "кипърско ужилване". В Кипър при големите влогове комисионната ударила дори 20 %, отбелязва Стандарт.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg