EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от вестниците

mail07:30 | 27.01.2015прегледи 640 коментарикоментари 0


"Труд" помества части от черновата на доклада на Европейската комисия, в която основното заключение е, че напредъкът е бавен. Отчита се, че прокуратурата е активна, но съдът е бавен. Препоръките са по-скоро да изберем главен съдебен инспектор и Министерството на правосъдието да изготви бързо нов Наказателен кодекс. "Преса" пише, че докладът е по-мек от очакваното и коментира, че вероятно няма да ни разделят от Румъния при кандидатстването за Шенген. Интерпретацията на "Стандарт" е "Брюксел хвали прокуратурата". Вестникът цитира експерти, според които критиките не са толкова яростни заради работата на новото правителство.
"Две трети от парите за бежанци са потънали неизвестно къде" е заглавието на първа страница на вестник "Сега". Данните са на Сметната палата, направила одит на Агенцията за бежанци за периода 2011 - 2013 година. Директорът на Агенцията Никола Казаков, управлявал и по време на проверените от Сметната палата три години, заявява в интервю за "Стандарт" "Чакаме по-сериозна помощ от Европа", оградата на границата с Турция намалила притока на нелегални имигранти седем пъти.
Опасните язовири вече са 106, сочи справка на "Труд". В края на миналата година беше обявено, че са 78. От експлоатация са изведени едва 40.
В интервю за "Сега", макроикономистът Георги Ангелов изразява съмнение в успеха на програмата за саниране на панелните блокове. Изпълнителният директор на Сдружението на общините Гинка Чавдарова успокоява в интервю за "Монитор", че програмата за саниране не застрашава собствеността на жилищата. Водещата тема на "Монитор" е как бившият заместник-директор на Държавната автомобилна инспекция в Пазарджик Тодор Грочев и съпругата му десет години не са харчили заплатите си, защото живеели от рушвети.
"Преса" избира за водещо заглавие "Вузовете с 20 хиляди свободни места" тази есен. Абитуриентите ще са 59 хиляди, а държавната поръчка за висшисти е 77 хиляди.
"Учители на бунт в защита на специалните деца" пише "Дума". Ресурсните центрове в страната протестират срещу законопроекта на ГЕРБ за образованието, в който се предвижда тези центрове да бъдат закрити. Изданието съобщава и тъжната статистика, че 200 хиляди деца у нас растат при баби и дядовци или без надзор, защото родителите им са гурбетчии в чужбина.
"Телеграф" пише на първа страница "700 бандити ни грабят на улицата". Данните са от МВР, според които много от рецидивистите са наркомани. "Новинар" пише пък за полицейска акция срещу процъфтяващата на битака в Димитровград нелегална търговия с фалшиви фактури и дрехи.

Изборите и новото правителство в Гърция са водеща тема на няколко издания днес. Според "Капитал дейли", инвеститорите не са уплашени сериозно, а "Земя" излиза с негативен коментар за изказване на бившия ни външен министър Кристиян Вигенин за СИРИЗА.
"24 часа" разказва за отишлия си световноизвестен певец, гъркът Артемиос, с псевдоним Демис Русос.
Всички централни вестници отдават почит на Росица Янакиева, заместник-председател на Народното събрание и бивш кмет на Перник, с която днес ще се простим./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037