EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат днес

mail09:48 | 23.02.2015прегледи 896 коментарикоментари 0


"И чиновниците с право на стачка", пише вестник Труд на първа страница, обобщавайки в заглавие промените в Закона за държавния служител, които ще обсъждат днес правителството, работодателите и синдикатите.

"Кашата с дълга от 16 милиарда става все по-гореща. След като не успяха добре да обяснят за какво точно иде реч, управляващите заприличаха на хора, които сами си говорят", гласи позиция на Веселин Стойнев във вестника. "И толкова се улисаха в говоренето, че вече никой не може да е сигурен за какво точно ще отидат милиардите извън ония за рефинансирането на стар дълг, чийто размер също не е съвсем ясен", допълва авторът на коментара.

"Трусът заради заема няма да разбие управляващата коалиция. АБВ и патриотите да помислят за хората", твърди в интервю за Стандарт председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Преса цитира премиера Бойко Борисов, който обявява за див популизъм атаката срещу намерението на кабинета за нов дълг. "Понеже истински си обичаме пенсионерите, кабинетът осигури 50 милиона лева за великденски добавки", посочва още Борисов.

Информацията за пенсионерските добавки е водеща за вестник Земя, който припомня, че предложението за тях е на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин.

"България харчи за болници с 20% повече от европейските страни", е заглавието на първа страница на вестник Сега. "Въпреки големите разходи страната ни е с едни от най-лошите здравни показатели – с високо ниво на смъртност, увреждане и загуба на работоспособност", се уточнява в подзаглавието на статията.

"Дюните край Несебър отново са дюни", е водещото заглавие на Преса. "Прословутите 29 декара пясъчни хълмове в местността Кокала край Несебър отново официално са признати за дюни и за първи път са нанесени в специализирани карти от експерти на БАН и екоминистерството. Това превръща терена в изключителна държавна собственост и слага край на проекта за изграждане на ваканционно селище", съобщава изданието.

"5000 тона екобомби цъкат в страната", пише в заглавие на първа страница Новинар. Вестникът акцентира върху проблема със складираните у нас отровни препарати от бившите ТКЗС-та.

Президентът Росен Плевнелиев ще внесе искане за референдум за изборните права на гражданите, става ясно от интервю на държавния глава за 24 часа.

"Край на лобистките закони в енергетиката", уверява в интервю за същия вестник министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

"Всеки втори абонат се грее само от щрангове", съобщава Монитор, като цитира данни на Асоциацията на топлофикационните дружества в България. "Ако абонатите, които са демонтирали радиаторите си, спрат да плащат за сградна инсталация, то съседите им, които ползват, ще дават с 6-18% повече", пояснява публикацията.

"БСП свиква конгрес на 5-и април", обявява на първа страница Дума и уточнява, че "навръх Цветница социалистите ще приемат политическа декларация, резолюция за лявата политика в местната власт и промени в устава".БНР

 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093