EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат днес

mail09:10 | 10.02.2015прегледи 1018 коментарикоментари 0


ТРУД помества „сензационно“ разкритие от „високопоставен източник от специалните служби“, че нашумялата в новините разработка „Червеи“ не е била насочена срещу противниците на кабинета „Орешарски“, а срещу „полицаи предатели“. По оперативна информация продажни ченгета са давали достъп на външни лица до секретната информационна система на вътрешното ведомство. Подслушване и външно наблюдение не е имало. Нужен ни беше само контрол на достъпа до мрежите на доставчиците на интернет и телекомуникационни услуги, твърди източникът и добавя, че МВР и ДАНС са получили разрешение за действията си от съдия.

Потвърждението на ефективната присъда срещу бившия вътрешен министър и настоящ заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов липсва от първите страници на тиражните печатни издания тази сутрин. Изключение правят само кратки съобщения в ПРЕСА и ТРУД, който съобщава, че Апелативният съд е потвърдил решението на първа инстанция за четири години затвор заради възпрепятстване на наказателно разследване. „Чака се последната дума на Върховния касационен съд“, отбелязва вестникът.

Повечето издания са предпочели друга новина за правораздаването у нас - предложенията на главния прокурор за промени в Наказателно-процесуалния кодекс. „Шефът на Върховния касационен съд или посочен от него заместник единствен ще има право да разписва разрешения за подслушване на магистрати“, пише МОНИТОР. „Цацаров с мерки срещу бягствата в чужбина“, съобщава ПРЕСА.

„Цацаров иска да се отнемат паспортите на обвиняемите в тежки престъпления“, пише СЕГА. 24 ЧАСА също смята, че това е най-важното от предложенията на главния прокурор, защото го извежда във водещото си заглавие. МОНИТОР нарича мярката „анти-Галеви“, припомняйки в подробности за бягството на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов от правосъдието. „2 245 души са изчезнали след осъдителна присъда“, пояснява ТРУД.

Друга новина, изведена начело в печатните издания тази сутрин, е за изтичането на капитали през банката HSBC, разкрито от международен консорциум на разследващи журналисти под името „SuisLeaks“. „Българин крие в Женева 264 милиона долара“, пише СТАНДАРТ. „74 българи укрили 380 милиона долара в банка в Швейцария“, съобщава 24 ЧАСА.

„Болниците ще имат заковани рамки на бюджетите си за цялата година, реши надзорният съвет на Националната здравно-осигурителна каса“, цитиран от МОНИТОР. Изданието отбелязва, че през декември клиниките са регистрирали преразход от 20 милиона лева.

„Българският износ се е свил през 2014 година - за пръв път от пет години насам“, отбелязва КАПИТАЛ DAILY, като се позовава на предварителните данни на Националния статистически институт.

Планираният на мястото на „Южен поток“ газов разпределителен център в България ще струва два милиарда и двеста милиона евро, отбелязват ПРЕСА и 24 ЧАСА в репортажи за вчерашния енергиен форум в София.

Москва е готова на енергиен диалог с Европейския съюз, но все повече гледа на Изток, пише СТАНДАРТ, който помества интервю с руския посланик у нас Юрий Исаков.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098