EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат днес

mail08:30 | 21.11.2013прегледи 694 коментарикоментари 0


Резултатите от Консултативния съвет по национална сигурност и вчерашните четири протеста в столицата са сред основните теми на днешните вестници. С някои нюанси изданията са единодушни за изводите от заседанието при президента:

"Две заплахи за България - бежанците и кризата у нас", е заглавието на първа страница на 24 часа.

Вестникът извежда в подзаглавие твърдението на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че нови избори няма да донесат стабилност.

"МВР посочи две опасности пред сигурността - протестите и бежанците", е заглавието на вестник Сега

"Няма риск от терор", успокоява Стандарт в заглавие на първа страница, като отново цитира вътрешния министър, според когото реален риск от терористичен акт на наша територия заради бежанската вълна няма.

Монитор е на обратното мнение "Според доклади на МВР и ДАНС бежанците носят риск от тероризъм", пише в заглавие на първа страница.

"Студентите и синдикатите се хванаха за гушите" - такъв акцент избира Новинар за вчерашните четири протеста в центъра на столицата. "КНСБ с последно предупреждение към управляващите", пише вестник Преса под заглавие: "Първомайска манифестация през ноември". Според Дума очакваната вчера протестна вълна не се състоя. Изданието обобщава: "протестът на КНСБ свърши в ранния следобед, а този на таксиджиите претърпя провал. Единствено "Ранобудните студенти" се опитваха да блокират улиците", пише изданието.

Според Труд обаче най-малобройният протест, в който по данни от преброяване на вестника са се включили само 21 таксита, е постигнал резултат. "Министерството на транспорта е решено да премахне възрастовото ограничение само автомобили до 10-годишна възраст да могат да работят като таксита", пише вестникът под заглавие:"Връщат старите таксита"."Май сега му е времето да искаш дивотии у нас, стига да звучат социално и антикризисно", пише в рубриката "Позиция" на първа страница на Труд."Кабинетът ще сбърка, ако угоди на шепа таксиджии" - това се отбелязва в коментар на Стандарт, озаглавен "Капризите на гилдиите".

Опитите за ударно усвояване на пари от еврофондовете са водеща тема за Капитал дейли. Според изданието става дума за загуба на средства и риск за бюджета. "Работим денонощно, за да не загубим и евроцент за земеделие", казва заместник-министърът на земеделието Явор Гечев в интервю за 24 часа. Най-оптимистичен е Монитор, който отбелязва в заглавие: "Кабинетът "Орешарски" усвои 8,8 милиарда лева от ЕС". От подзаглавието става ясно, че управляващите имат екшън план за парите по оперативните програми./БНР
 


Тагове: печат, теми, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg