EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail09:20 | 02.06.2016прегледи 899 коментарикоментари 0


Опашки за карти за градския транспорт за първи път се извиха в София, след като от 1 юни билетът стана 1 лв. и 60 стотинки, пише "24 часа". Вече е по-изгодно да се движиш из столицата с абонамент, констатира изданието и допълва, че само за последните 48 часа са били издадени над 4 000 карти. Заради опашките, в следващите дни удължават работното време на пунктовете за издаване и зареждане на абонаментни карти в града, пише вестникът.

"Извозиха ни" с билет за лев и шейсет, пише по темата "Земя". Софиянци масово се гневяха срещу действията на кмета Йорданка Фандъкова и общинарите от ГЕРБ, а парламентът защитава скъпите билети, като не разрешава одит на Центъра за градска мобилност, пише още "Земя".

Държавата ще осигури 200 млн. лв. за реставрация на културни паметници, които са туристическа атракция, обявява пред "Стандарт" министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя уверява, че до края на програмния период ще бъдат подновени още 1000 училища и детски градини.

Изкупуват мляко по 25 ст. за литър в Хасковско, алармира "Дума". За продължаващ спад в изкупните цени на суровото краве мляко у нас, предупреждават животновъди от различни краища на страната. 

"Законови промени ще спестят още 50 млн. лв. от сметката за тока", пише "Капитал Дейли". Това ще стане с предложени от ГЕРБ законови текстове, в които две централи - ТЕЦ "Видахим" и ТЕЦ "Свищов" - ще спрат да получават високи цени. Според експерти от партията това ще доведе до годишно спестяване на 50 млн. лв. или 1 лв. и 50 ст. на мегаватчас.

"Новинар" цитира думите на премиера Бойко Борисов, че България и Румъния се справят по-добре от много шенгенски държави в охраната на границите. След среща с румънския си колега Дачиан Чолош, Борисов изрази надежда скоро да отпадне "несправедливостта" двете държави да не са част от Шенгенското пространство. Борисов каза още, че страната ни е върнала всички нелегални мигранти на Гърция.

МВР драстично затяга мерките за сигурност на летищата в София, Варна и Бургас, отбелязва "Сега". От ведомството поясняват, че мерките са рутинни и са във връзка със започващия туристически сезон, но може да бъдат удължени и след края му.

Лятната почивка в Гърция поскъпна заради увеличение на ДДС ставката от 1 юни, пише "Труд". Най-голямо ще бъде повишаването на цените на стоки и услуги на 11 острова, където ставката скача от 16 на 24 на сто. Магистралните такси също ще бъдат увеличени. Българите ще трябва да плащат тол такса по магистралата от границата до Солун.

Обезщетения в размер на 12 млн. и 600 хил. лв. са били изплатени през миналата година от Гаранционния фонд за инциденти с автомобили, станали извън България, съобщава "Монитор". Това е около половината от всички обезщетения за периода. Като основна причина вестникът посочва колите с българска регистрация, които се ползват в чужбина./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905