EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail09:00 | 13.05.2015прегледи 631 коментарикоментари 0


ПРЕСА пише днес за пореден гаф на президента Росен Плевнелиев, който, по време на визитата си в Монголия, е изразил съжаление, че Далай Лама още не е посетил България. Вестникът припомня, че Далай Лама вече е бил у нас и е бил приет от президента Желю Желев през октомври 1991 година.

"Йордан Бакалов става шеф на военните разузнавачи", съобщава ТРУД. Вестникът цитира министъра на отбраната Николай Ненчев, който е част от делегацията, придружаваща президента Плевнелиев в Монголия.

"Болници използват абсолютно забранено у нас лекарство", съобщава ТЕЛЕГРАФ. Медикаментът "Цитотек" не е регистриран в Агенцията по лекарствата, но се продава в аптеките с рецепта, установила проверка на изданието.

"Инфаркт удря над 200 млади годишно", предупреждава ПРЕСА. Съвсем до скоро от инфаркт са умирали по петима млади хора на година, но стресът, анаболите и наркотиците са увеличили тревожно случаите с фатален край. Непушачите със сърдечни заболявания са двойно повече от пушачите.

"В България нямало в какво да се инвестира". По тази причина, 40 милиарда лева, собственост на физически лица, стоят в банките, пише ДУМА, като цитира водещи финансисти, участвали във форума "Шумът на парите".

24 ЧАСА информира "25 % от катастрофите са на млади шофьори" по данни на Асоциацията на пострадалите от катастрофи. „Фирми менте дават шофьорски изпит след 10 часа кормуване вместо задължителните 31 часа“.

Водещото заглавие на МОНИТОР гласи "Свалят новите шофьори от мощните коли", предлагат връщане на часовете за обучение на полигон и придружител за новаците. В интервю за СТАНДАРТ, рали шампионът Димитър Илиев прогнозира, че по пътищата у нас ще става още по-страшно, защото липсата на морал сее смърт. "И най-слабият шофьор е безобиден, ако кара внимателно", подчертава шампионът.

"Масови измами с преференциалните депозити в КТБ", пише на първа страница ТРУД. Покрай разследването на квесторите на банката прокуратурата ще разследва БНБ, каза Сотир Цацаров, който е в Брюксел от няколко дни. По темата КТБ ТЕЛЕГРАФ добавя, че от ДПС е внесено искане да се кажат имената на хората с преференциални лихви.

"Пробутват стари GSM-и за нови", пише още СТАНДАРТ и допълва, че от приложените етикети не се разбира, че апаратите не са нови, а рециклирани. За измамата съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

"8 лева череши", „Първо ядем вносни от Гърция, нашите на пазара ще се появят след седмица“, съобщава ЗЕМЯ. Производители успокояват, че след първата седмица нашенските череши ще поевтинеят.

По данни на Евростат, България е рекордьор по даване на статут на бежанец в Европейския съюз, информира вестник СЕГА. Водещото заглавие на НОВИНАР е: "България със шанс за Шенген до край на годината по въздух и море“. Само две държави от Евросъюза са против, коментира вицепремиерът Меглена Кунева.

"Младите хора имат прекалено висока оценка за себе си", твърди Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в интервю за МОНИТОР. Той декларира, че напоследък работодателите обучавали кадри със собствени средства. Дефицитни на пазара на труда са заварчиците и стругарите.

"Всяко дете ще може да се обучава вкъщи", пише още СЕГА по повод приетото решение от депутатите от образователната комисия в парламента. То е част от проектозакона за образование, внесен от ГЕРБ./БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg