EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail10:10 | 31.03.2015прегледи 623 коментарикоментари 0


"Четири хиляди случая на насилие в училищата за шест месеца", пише ТРУД в голямото си заглавие на първа страница. Регистрираните сбивания между ученици от началото на тази година са повече от хиляда и шестстотин, докато за миналата са били шестстотин, отбелязва вестникът. Случаи на насилие е имало в над 80 процента от училищата. Нивото на агресия е най-високо в София, сочат данните на просветното министерство, цитирани от вестник СЕГА.Констатацията на СТАНДАРТ по темата е: "Джунгла в училище“. Министерството на образованието готви спешни мерки за спиране на насилието, съобщава ТРУД. МОНИТОР помества в челната си публикация предложението на министър Тодор Танев полицията да прави ударни и изненадващи проверки за дрога в училищата. "Наркотиците се разпространяват с главоломни темпове, а масово си затваряме очите", заявил министърът пред вестника.

"Парното и топлата вода няма да поевтинеят до 13 процента, а само до 8", отбелязва ПРЕСА в информация за най-новите решения на Комисията за енергийно и водно регулиране. В София топлинната енергия ще бъде по-евтина от идния месец не с обещаните 10,76 на сто, а с малко над 7 процента. Поевтиняването в Бургас ще е едва с 0,09 на сто, сочи 24 ЧАСА. СТАНДАРТ цитира интервюто пред БНР, в което директорът на "Булгаргаз" Петьо Иванов прогнозира допълнително поевтиняване на природния газ от юли с 10 на сто. „Американските централи свалят цените си с около 10 процента“, прогнозира КАПИТАЛ ДЕЙЛИ. Сделката с "Ей И Ес" и "КонтурГлобал" за промяна на дългосрочните договори на двата ТЕЦ-а ще бъде подписана тази седмица, информира вестникът.

"Продаваната за 1 евро компания „Виваком“ отчете 335 милиона лева печалба“ за 2014 година. Това е ръст от 3,2 на сто спрямо предходната година, съобщава ПРЕСА, като се позовава на официалния финансов отчет на мобилния оператор. "Преди седмица никому неизвестният белгийски инвеститор Пиер Луврие изненадващо обяви, че е купил 43 % от акциите на телекома, които са собственост на банкера беглец Цветан Василев“, припомня вестникът.

"Държавата забеляза сделката между Цветан Василев и Луврие.“ Това пише КАПИТАЛ ДЕЙЛИ по повод решението на Комисията за защита на конкуренцията да провери сделката за придобиване на най-големия пакет в БТК, двата телевизионни мултиплекса и два военни завода от люксембургската фирма LIC33. Изданието отбелязва, че КЗК се е активизирала едва на дванадесетия ден след съобщението за сделката и че действията й „едва ли ще произведат голям резултат“. Дори и да бъде санкциониран, купувачът няма да плати нищо, тъй като е новорегистриран и няма оборот, обяснява изданието. КАПИТАЛ ДЕЙЛИ сочи също, че обявеният в петък запор върху акциите на купуваните дружества от страна на НАП не е отбелязан в Търговския регистър.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4073