EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail07:55 | 23.09.2014прегледи 740 коментарикоментари 0


Под заглавие "Народът иска коалиция", "Труд" помества на първа страница резултатите от последното социологическо проучване на "Галъп интернешънъл". Според изследването, 56 на сто от анкетираните са за коалиционно управление, а за еднопартиен кабинет са само 12 на сто. Три партии са сигурни в следващия парламент, още три най-вероятно ще прескочат бариерата. ГЕРБ води пред БСП по електорат с 2:1, обобщава "Труд". "Изборите като криминално деяние", под това заглавие е коментарът на Анна Заркова, която прави извода, че не законът, а страхът е водещ в разследванията за купените гласове.

Пенсионната реформа е тема на няколко днешни вестника. Заради голямата дефлация, догодина трябва да намалят пенсиите, според швейцарското правило, пише "24 часа" на първа страница. Предложени са три варианта: първият е замразяване на пенсиите за година, вторият и третият предвиждат дописване на формулата, при което е възможно дори леко повишение на пенсиите.

За хода на обсъжданията в Консултативния съвет по пенсионната реформа можете да прочетете в "Капитал дейли".

От 31-ви октомври пускат електронния картон и по този начин пенсионерите ще могат да вземат пенсиите си от всяка поща в страната, пише "Стандарт" на първа страница.

"Само 19 от над 4600 бежанци са успели да си намерят работа", гласи заглавието на първа страница на вестник "Сега", който допълва, че най-често чужденците работят в шивашката промишленост, където получават средно по 800 лева.

"Кабинетът клекна на частните съдебни изпълнители" е водещото заглавие на вестник "Дума". "Заради бездействие на вицепремиера Христо Иванов, длъжниците отново бяха натоварени с премахнати от предишното правителство такси", пояснява левият вестник.

Под заглавие "Деконструкторът Волгин и цензорите", Велислава Дърева пише в "Дума" за спирането на съботното предаване "Деконструкция" по "Хоризонт". "Волгин е осъден на мълчание, цензорът сложи намордник на един микрофон, защото хапе", пише Дърева и изразява съмнения, че предаването ще бъде възобновено след изборите, както обещава ръководството на БНР.

"Есента настъпва със студ и вятър, живакът пада с 10 градуса", гласи заглавието на първа страница на "Новинар". В друга публикация, изданието вещае климатичен апокалипсис в следващите десетилетия и допълва, че бедствията ще струват на човечеството 328 милиарда евро годишно.

В първия ден на есента няколко вестника се спират на подготовката за зимата. "1 милион и 200 хиляди семейства в стрес от тока". С това заглавие, "24 часа" предлага таблица на цените от 1 октомври.

"Минаваме на твърдо гориво след скока на цените", прогнозира "Телеграф" под заглавие "Зимата на дърва е равна на 1 месец на парно. "Печка на ток вдига сметката до 400 лева", отбелязва изданието и посвещава две страници на темата.

"Масовите лекарства поскъпват с една трета" е показала проверката на вестник "Преса". Повишението при някои продукти е над 1 лев и идва точно преди зимния сезон, посочва изданието и изрежда лекарства, приемани при настинки и грип.

"Четири грипа ни удрят през зимата" пише "Стандарт", който посвещава две страници на темата и отбелязва, че добрата новина е, че вече сме си изградили имунитет срещу свинския грип./БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg