EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail07:15 | 21.05.2014прегледи 784 коментарикоментари 0


Прокуратурата и ДАНС прегазиха закона, за да разследват Плевнелиев" - е водещото заглавие на вестник "Сега". Не е ясно ще има ли наказания за обвинителите, които съзнателно и грубо са нарушили конституцията, заради сигнал на Николай Бареков, допълва изданието.
"Народът по-въоръжен от армията" - е водещото заглавие на вестник "Земя". 350 хиляди законни пушки и пистолети са регистрирани у нас, показва проверка на Върховната касационна прокуратура, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, пише вестник "Монитор". Според цифрите, обявени вчера, над 200 хиляди българи притежават разрешително за носене и съхранение на оръжие. 111 държат оръжия незаконно, съобщава "24 часа".
В ромските махали лихвари продават гласовете на едро, съобщава вестник "Преса". Това е станало ясно от международно изследване в Северозападна България, финансирано от Европейската комисия. Данните показват, че всички парламентарно представени партии използват купен вот и търговия с гласове, обясни в интервю за "Преса" преподавателят в Софийския университет д-р Стойчо Стойчев. В интервю за вестник "Труд" заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пък съобщава, че в момента се проверяват 26 сигнала за купуване на гласове.
300 учители пишат оценки на матурата по български език и литература, съобщава вестник "Труд". Над 120 хиляди ученици днес са на изпит по български език и литература. Тестовете за матурата по български език са над 11 хиляди, а в тях влизат и 30-те възможни опции за писмената работа, която е 41-и въпрос.
След 70 часа сървайвър изгубените в Балкана студенти бяха спасени вчера следобед, пише вестник "Стандарт". Виктор, Веселин и Христо сами се измъкнаха от "Джендема". Те са навъртели 30 километра, лутайки се из Балкана. Тримата студенти, заради които бе организирана най-голямата спасителна операция от 20 години насам, мислели "да се разходят" до водопада Райското пръскало за половин час, уточнява "Телеграф".
Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали най-много за последните 12 месеца сред всички продукти, които наблюдава статистиката, съобщава вестник "Труд". През април цената им се е увеличила с 4,2 % спрямо същия месец на миналата година.
Кетърингът на парламента е незаконен от 3 години, съобщава директорът на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов в интервю за вестник "24 часа". По думите му, никога не е правена проверка на кухнята в парламента.
Черешовата реколта през тази година ще бъде с близо 40% по-слаба от миналогодишната. Това прогнозира председателят на Съюза на овощарите в Карнобат Живка Гроздева пред вестник "Дума".
Коли на СОТ стават линейки, а гардове разнасят лекарства по къщите, съобщава вестник "Телеграф". Това е в резултат от конкуренцията между частни охранителни фирми и армията от безработни, която се наема по новата национална програма „Сигурност“. БНР


Тагове: печат, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg