EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българските вестници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българските вестници

mail07:45 | 19.06.2014прегледи 894 коментарикоментари 0


Българските производители занапред ще могат отново да тъпчат с вода пилешкото месо. Това става ясно от поправки в Наредбата за окачествяване, съхраняване и предлагане на пазара на месо от домашни птици, подписани от заместник-министъра на земеделието Явор Гечев. В мотивите пише, че причините за приемането на нормативния акт е постигане на пълно съответствие с правото на ЕС, информира Труд.

Неизвестно как появили се два текста в проекта за Министерския съвет за промени в Закона за подземните богатства изваждат от действието му съхраняването на отпадъци от добива на подземни богатства в Черно море и при шистов добив. Това означава, че няма да е задължително пречистването на отпадъците при сондажите в морето и фирмите ще могат да си спестят изграждането на скъпите пречиствателни инсталации за отровните химикали, съобщава Дума.

Горивата по българските бензиностанции може да поскъпнат с 5-10 стотинки в рамките на месец заради конфликта в Ирак, съобщават родни търговци на горива, цитирани от Телеграф.

Големите потребители на ток ще предприемат безпрецедентна акция в знак на протест срещу популисткото определяне на цените на електроенергията. Предприятията ще спрат да плащат ток, ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране одобри предложените нови цени, които трябва да влязат в сила на 1 юли, посочва Сега.

Част от ученическите автобуси са опасни и трябва да бъдат подменени, предупреждават от образователното министерство в проекта на национална програма за модернизиране на учебната база. В момента близо 65 хиляди българчета пътуват всеки ден до средищни училища в градовете или по-големите села, съобщава Преса.

Учителите работят по 62 часа на седмица вместо регламентираните по закон 40 часа. За тези 22 часа над нормата те не получават допълнително заплащане, съобщава Монитор, като цитира данни на Синдиката на българските учители към КНСБ.

Разходите на компаниите за труд са се увеличили с 3,6% през първото тримесечие на 2014 в сравнение със същия период на миналата година. Увеличението е с най-големи темпове в индустриалния сектор. Нараснали са и разходите за труд също в строителния бизнес и сектора на услугите, посочва Капитал дейли, като цитира предварителни данни на националната статистика.

Рекордните 5 милиона тона пшеница и около 800 хиляди тона ечемик са очакваните добиви тази година, въпреки дъждовното време, отбелязва Стандарт, като се позовава на земеделския министър Димитър Греков.

След като получат разрешението на правителството, Министерството на отбраната и Българската армия ще продадат пет свои имота край морето и Петрич, от които вече нямат нужда, пише Новинар и обяснява, че някои от терените струват милиони.

Вестниците пишат и за това, че подуправителят на БНБ Цветан Гунев е обвинен за престъпление по служба. Информацията бе потвърдена от главния прокурор Сотир Цацаров. Без да назове името на Гунев, Цацаров съобщи, че разследването е за неупражняване на функции по банков надзор, обяснява 24 часа./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143