EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от бъгарския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от бъгарския печат днес

mail09:18 | 24.04.2014прегледи 1067 коментарикоментари 0


Три са темите, на които акцентират всички печатни издания днес - проверката на Здравната каса, публикацията на австрийския "Дер Щандарт", според която ОЛАФ разследва висшия съдия Веселин Пенгезов за злоупотреба и за семейната драма във Враца, в която военен застреля съпругата си и опита да се самоубие.

Президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов уверява от страниците на Стандарт, че догодина "Нефтохим" ще е с най-модерната технология в Източна Европа и че рафинерията ще захранва и Турция. Днес Съветът на директорите на "Лукойл" ще проведе изнесено заседание в "Нефтохим", съобщава още Алекперов, който се срещна с премиера Орешарски снощи.

В интервю за вестник Дума министърът на външните работи Кристиан Вигенин заявява, че последните събития в Украина дават допълнителни аргументи за нуждата от "Южен поток". В друго интервю - за ИТАР-ТАСС, което вестник "Земя" публикува днес, министър Вигенин казва, че отношенията с Русия не трябва да стават жертва на днешните проблеми.

Защо уличните протести не работят, е озаглавен анализът на публициста Мойзес Наим, препечатан във вестник Сега. Това е просто последната демонстрация на опасната илюзия, че е възможно да съществува демокрация без политически партии и че уличните протести, основани повече на социални медии, вместо на продължително организиране, са начин обществото да се промени, заключава авторът.

Труд помества интервю на бившия британски премиер Тони Блеър за агенция "Блумбърг", в което той предупреждава, че радикалният ислям е по-страшен от Русия. Блеър призовава Запада да протегне ръка на Изтока, за да предотврати катастрофа. Той сравнява ислямизма с фашизма и комунизма.

Темата на Преса предупреждава: Язовири и реки преливат при нови валежи. По повод днешния рожден ден на Лили Иванова, в интервю за вестника тя заявява: Аз не мечтая. Поставям си цели, които старателно следвам, докато ги постигна. Не обичам да мисля в хипотези и да си създавам излишни илюзии.

Телеграф информира за решението на Комисията за финансов надзор, според което доплащането за Зелена карта при пътуване с автомобил в Европейския съюз е незаконно. Този документ е важен само за държави извън Общността.

Новинар съобщава, че в Латинска Америка се отглеждат български биволи. По данни на Националната аасоциация по биволовъдство, страната ни е на трето място по износ на генетичен материал от елитни биволи от породата Българска Мурра.

Ежедневниците пишат, че София и Стара Загора са на финала на общоевропейски конкурс за градски идеи, организиран от фондация "Блумбърг". 155 града, от които 6 български, са заявили участие, накрая са останали 21. Победителите ще са ясни наесен. За тях ще има финансиране на проектите. Стара Загора печели с идеята да привлече млади умове, а София с идеята за подобряване на градската среда с изкуство.

Директорът на телевизията на Ватикана монсиньор Дарио Едоардо Вигано, съобщава за 24 часа, че зрителите на канонизацията на двама папи в неделя ще бъдат 3 пъти повече от зрителите на Олимпиадата в Сочи. За церемонията пътуват и български католици.

Монитор предлага интервю с изпълнителя на нашумелия хит "Хепи" Фарел Уилямс, който споделя, че световният успех на песента е шок за него и че да си щастлив е индивидуален избор.БНР

 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg