EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от бъгарския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от бъгарския печат днес

mail08:51 | 21.02.2014прегледи 874 коментарикоментари 0


Столичани вече могат да проверят на сайта на общината дали за автомобилите им има данни за екостандарт на двигателите, както и какви данъци имат да плащат на общината. Проверка може да се направи и през сайтовете на няколко банки и финансови институции, които поддържат онлайн плащане на данъци. От общо 950 хиляди автомобила в София само за 136 хиляди има информация за еконормата на моторите, пише ТРУД.

Само след 10 години България ще се изправи пред безпрецедентна криза за учители, ако педагозите у нас продължат да се топят със същите темпове. Това стана ясно след като министерството на образованието публикува доклад за работещите в системата. От документа се разбира, че само за шест години - от 2007 до 2013 година - системата са напуснали близо 10 хиляди преподаватели, отбелязва ПРЕСА.

Няма да се начисляват лихви върху прогнозните сметки за вода на столичани. Това предвиждат промени в общите условия на Софийска вода, които бяха приети от общинския съвет и предстои да се разгледат от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщава ТЕЛЕГРАФ.

24 ЧАСА публикува интервю със земеделския министър Димитър Греков. Програмата за развитие на селските райони, отпадането на забраната за купуване на земя от чужденци са част от въпросите в разговора.

Само за 5 години загубата от укрити данъци в страната е над 12 милиарда лева. Това съобщи изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев, който представи изследване за ръста на сивата икономика. Според данните обемите на неформалния сектор нарастват с 3,4% годишно, пише МОНИТОР.

Малко над 4 милиарда лева е спечелила България от членството си в Европейския съюз. Това показва сметката по данни на финансовото министерство и единния информационен портал, който отразява изпълнението на програмите по европейските структурни фондове, пише СТАНДАРТ.

Около 3 милиарда кубически метра газ годишно или три пъти дан договореното през септември може да получи България от Азербайджан след 2019 година, когато бъде изграден Трансадриатическият газопровод. Това беше договорено по време на официалната визита на българска делегация, водена от премиера Пламен Орешарски, информира ДУМА.

Отговорът на въпроса кой участва в конкурса за изграждане на българския участък на Южен поток се оказва една от най-строго пазените тайни в държавата. Неофициално се знае, че три консорциума вече са преминали във втория етап на процедурата, където трябва да представят цялостни оферти, посочва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Опасенията, че новият Изборен кодекс няма да допусне ефективен преференциален вот за депутати, напълно се оправдаха. Преди окончателното гласуване на текстовете БСП се огъна под натиска на коалиционния си партньор ДПС и бе приет компромисен вариант, който на практика обезсмисля първоначалния замисъл - хората да могат да гласуват за личности. По предложение на ДПС бе записано, че когато избирателят не посочи определен кандидат в бюлетината, гласът му ще се зачита като вот за първия в листата, посочва СЕГА.

Прокуратурата е установила трети пряк участник в атентата на летище Сарафово, който до този момент не е бил известен. Това ще забави внасянето на обвинителния акт срещу вече установените такива, посочва 24 ЧАСА като цитира главния прокурор Сотир Цацаров. БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg