EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми и заглавия от вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми и заглавия от вестниците

mail07:32 | 17.10.2014прегледи 1066 коментарикоментари 0


"Жена с 250 лева пенсия намери и върна 17 хиляди лева", съобщава вестник "Преса". Историята като приказка се разиграла в най-бедния район на Европа - Кула, Видинско, а жената се казва Стефанка Петрова.

ГЕРБ и "Патриотичният фронт" се разбраха да управляват заедно, формулата за мнозинство е 85 на сто изпълнена, пише "Капитал дейли" под заглавие "Първа договорка за коалиция". Изданието допълва, че различията в ключови области като бюджетната и данъчната рамка, здравна политика и пенсионна система ще бъдат разисквани впоследствие.

"ГЕРБ с първи съюзник", гласи заглавието на първа страница на "Стандарт", който отделя още две страници на хода на консултациите за правителство. "Ще има втори шанс за реформаторите" пише вестникът в друга публикация.

"Нишката с ГЕРБ не е скъсана", казва Радан Кънев от "Реформаторския блок" в интервю за "24 часа" и прогнозира, че страната със сигурност ще има правителство. В коалиционното споразумение трябва да бъде вписано, че никой няма да пострада заради верска или етническа принадлежност, посочва Радан Кънев.

"Ще извървим консултациите докрай", казва пред "24 часа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и се зарича заради етническата толерантност да не приема коалиция "анти" друга партия.

"Искат от мен да стана Ратко Младич. Няма да го направя", казва Борисов в интервю за "24 часа" по повод искането на реформаторите ДПС да бъде извадено от всички структури на властта и да бъдат уволнени кадрите на движението в държавния апарат. "Преса" припомня, че Ратко Младич е сръбският генерал, обвинен за клането на мюсюлмани в Сребреница.

Според "Труд" Първанов държи ключа към кабинета, след като "Патриотичният фронт" и Бареков са готови да подкрепят Борисов.

"Сега" съобщава на първа страница, че дългът на държавата към строителите е достигнал 1 милиард лева. 90 на сто от фирмите са свили дейността си, 15 на сто от малките компании направо са я замразили. Вестникът съобщава за предстоящи догодина промени в правилата на наследяването, които ще засегнат близо половина българи, живеещи в чужбина и техните роднини в България.

"Шофьор на маршрутка опря пистолет в главата на пешеходец", пише "Новинар" за вчерашния инцидент в столицата.

"Запорират 1 милион и 600 хиляди лева на семейство, прало пари от кокаин" е заглавието на първа страница на "Монитор".

"Полицаи били племенника на президента, арестуваха 22-годишния Станислав за дребно нарушение", съобщава "24 часа" на първа страница.

Под заглавие "Петър Волгин с опозиция в "Деконструкция" - Калин Манолов става ководещ" часовият вестник съобщава за обявените вчера промени в съботното предаване на "Хоризонт".

"Дума" посвещава коментара си на първа страница на тази тема. Според вестника става дума за криворазбран плурализъм - модерното средство за замазване на критични позиция./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150